Evenimentul ZileiPoliticaNu toți liberalii au votat moțiunea PNL

Nu toți liberalii au votat moțiunea PNL

Nu toți liberalii au votat moțiunea PNL
Liberalii au strâns ieri, în plenul Parlamentului, doar 11 voturi peste cele 183 de semnături de pe moțiunea de cenzură. Practic, aproximativ 80 de voturi au lipsit pentru a determina căderea Guvernului

Doar 194 de voturi au reușit, ieri, liberalii să strângă pentru demiterea guvernului condus de Victor Ponta. Cu mici excepții – printre care chiar premierul, Călin Popescu Tăriceanu, Șerban Nicolae sau Bogdan Nicolescu Duvăz-, parlamentarii Puterii nu au votat, așa cum s-a stabilit joi, pentru a controla mai bine votul.


Varujan Vosganian și Tudor Chiuariu, parlamentari afiliați grupului liberal, au refuzat să voteze

Ne puteți urmări și pe Google News

Nici toți liberalii nu au vrut ca Guvernul Ponta să cadă. Au existat trei absențe motivate, pe caz de boală sau deplasare externă, dar a absentat și deputatul PNL Raluca Surdu, soția lui Gabriel Surdu, fost șef RA-APPS, aflat în arest preventiv.

În plus, doi foști miniștri PNL, Tudor Chiuariu și Varujan Vosganian, nu au votat, ei fiind afiliați grupului PNL. Co-președintele PNL Vasile Blaga lăsat să se înțeleagă că pot exista sancțiuni: „Luni vom avea o ședință și vom analiza toate situațiile astea, pentru că, într-adevăr, sunt şi colegi care figurează în grupul nostru parl a m e n – tar – domnul Vosganian, domnul Chiuariu-, dar este clar că nu ne putem baza în continuare pe dânşii”.

Senatoarea Anghel, personajul zilei

Cu ex cep ția unor replici mai acide între Călin Popescu Tăriceanu și Alina Gorghiu, singurul lucru care a animat dezbaterea a fost sacoul cu Mickey Mouse al senatoarei PC Cristiana Anghel.

„Am venit special îmbrăcată cu acest sacou. Desene animate ați vrut, desene animate aveți. Eu doar sunt îmbrăcată, dvs. sunteți personaje din desene animate”, a spus ea, în plenul Parlamentului, justificându-și alegerea vestimentară.

Ea a oferit și o cutie de plastilină lui Klaus Iohannis și Carmen Iohannis pentru a-și face ”oricâte guverne vor”. „Un alt set îl dau celor de la PNL să facă același lucru. Și, încă ceva: Mai lăsați-o moartă cu Prima Doamnă!”, a spus ea.

Tăriceanu a atacat-o pe Alina Gorghiu, spunând că nu are legitimitate. „Este pentru prima oară în istoria PNL când partidul este condus de un președinte numit și nu ales, este o mare cinste pe care o aveți”, a arătat Tăriceanu. La rândul său, Alina Gorghiu i-a replicat că nu dorea un „dialog cu berbecele PSD”.

Noi tensiuni între PNL și PDL

Senatorul PNL Cristian Bodea a scris, pe pagina sa de Facebook, în replică la afirmațiile fostului ministru al Transporturilor, Ioan Rus, că la Cluj se nasc periodic „tâmpiței”. „Are și Ardealul Caracalul lui… După Funar, Boc și Uioreanu, iacă și Rus ține să arate că la Cluj se nasc periodic tâmpitzei”, a scris Bodea. Colegul său de partid, care provine din vechiul PDL, senatorul Alin Tișe, a afirmat, în replică: „A folosi acest pretext pentru a-i ataca pe clujeni este o ticăloșie. Nu pot accepta asta ca senator de Cluj, indiferent cine face aceste declarații. Oameni fară merite politice și profesionale, scârboși, cărora din cauza gelului din par au momente în care nu li se oxigeneaza creierul”, a spus acesta pentru știripesurse.ro.


Accesează: