Cercetătorii sunt uimiţi: Cum a fost făcută SUPRANATURALA sabie vikingă? / VIDEO

Cercetătorii sunt uimiţi: Cum a fost făcută SUPRANATURALA sabie vikingă? / VIDEO

Sunt făcute dintr-un material atât de pur încât arheologii sunt uimiţi. Ei spun că tehnologia necesară pentru a crea un astfel de metal a fost realizată 800 de ani mai târziu, în timpul Revoluţiei Industriale.

Este vorba despre celebrele săbii vikinge, denumite Ulfberht. O asemenea sabie  nu are zgură aproape deloc şi are un conţinut de carbon de trei ori mai mare decât celelalte metale care se găseau la vremea respectivă. Metalul din care a fost creată aceasta este numit ”oţel de creuzet”.

Cel mai complicat lucru Au fost găsite aproximativ 170 de săbii Ulfberht, ce datau din anii 800-1.000 d.C., iar documentarul publicat de Naţional Geographic în 2012 şi intitulat ”Secretele Sabiei Vikinge”, examina „compoziţia metalică enigmatică a acesteia”.

Cercetătorii cred că este posibil ca săbiile vikingilor să fi venit din Orientul Mijlociu. În timpul procesului de topire a fierului, metalul trebuie să fie încălzit la o temperatură de aproximativ 1.650 de grade Celsius pentru a permite fierarului să îndepărteze impurităţile (numite zgură) din acesta. În compoziţia metalului se mai adaugă şi carbon, ceea ce transformă metalul casant într-unul mai puternic. Tehnologia medievală nu permitea ca fierul să fie încălzit la o temperatură aşa de înaltă, astfel încât zgura trebuia îndepărtată prin baterea fierului, o metodă mult mai ineficientă. Richard Furrer, fierar din Wisconsin, a vorbit despre dificultăţile fabricării unei astfel de săbii: „Dacă ar fi s-o faci corect, este cel mai complicat lucru ce se poate face”, a spus Furrer. „Un fierar care face o sabie Ulfberht ar avea puteri magice. Să fii în stare să faci o sabie din pământ este un lucru destul de greu, dar să faci o sabie care se poate îndoi fără să se rupă, care să rămână ascuţită şi să cântărească atât de puţin ar fi fost considerat pe vremuri ceva supranatural!”. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Victor Ponta: "USL-ul se va rupe dacă e să ne luăm după declaraţiile furtunoase făcute de Crin Antonescu
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. USL - o Coaliție Măreață a cărei soartă stă într-un fleac: acceptarea lui Iohannis de către Victor Ponta
  • CONFLICT oltenesc lângă scutul NATO. Primarul din Deveselu și-a învinețit verișoara. El spune că femeia i-a rupt cămașa

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Horoscopul lui Dom' Profesor. Astăzi sunt avantajate zodiile...
  • SCANDAL: Prinţesă surprinsă în braţele unui bărbat, care nu este SOŢUL său / VIDEO
  • "Dumnezeule, ce a fost asta?”. Ce a văzut PRIMUL om care a păşit pe Lună / VIDEO

<iframe src="//www.youtube.com/embed/0yHTmpa5WvU" width="620" frameborder="0" height="418"></iframe>