Evenimentul Zilei > International > NU se întâmplă numai în România. EROAREA medicală înfiorătoare care a provocat unei femei o moarte absolut oribilă
NU se întâmplă numai în România. EROAREA medicală înfiorătoare care a provocat unei femei o moarte absolut oribilă

NU se întâmplă numai în România. EROAREA medicală înfiorătoare care a provocat unei femei o moarte absolut oribilă

După ce de săptămâni bune România se luptă cu un sistem medical care se află la pământ în acest moment din toate punctele de vedere, aflăm că situaţia nu stă mai bine nici în alte state. Într-un spital din Australia, o femeie a murit din cauza neglijenţei doctorilor.

O femeie din Merewether, Australia, în vârstă de 61 de ani, a murit în decembrie 2008, după trei zile în care şi-a vomat efectiv fecalele. Femeia a suferit o operaţie la nivelul uterului, care a eşuat. În consecinţă, tot sistemul digestiv i-a fost blocat. 

Femeia a suferit o operaţie de înlăturare a uterului, în urma căreia medicii au uitat o parte din pansament şi au închis rana. În urma acestui fapt, organismul a reacţionat şi intestinul femeii s-a blocat.

Oficialii spitalului Newcastle Private Hospital, unde femeia a suferit intervenţia chirurgicală, au precizat atunci că nu a fost identificat niciun blocaj la nivelul intestinului. În urma anchetei s-a aflat că, de fapt, nu s-au făcut toate investigaţiile medicale necesare pentru a găsi o cauză a celor întâmplate.

Cazul a fost trimis spre judecată, iar decizia finală a fost dată. Tribunalul din Merewether a comunicat că moartea femeii putea fi prevenită, dar medicii nu au făcut toate investigaţiile necesare pentru a afla cauza simptomelor.

Doctorul care a efectuat operaţia a fost acuzat şi i s-a retrat titlul de medic. În urma deciziei finale a anchetei, niciun oficial al spitalului nu a putut fi contactat, transmit jurnaliştii de la Dailymail