O femeie din Merewether, Australia, în vârstă de 61 de ani, a murit în decembrie 2008, după trei zile în care şi-a vomat efectiv fecalele. Femeia a suferit o operaţie la nivelul uterului, care a eşuat. În consecinţă, tot sistemul digestiv i-a fost blocat. 

Femeia a suferit o operaţie de înlăturare a uterului, în urma căreia medicii au uitat o parte din pansament şi au închis rana. În urma acestui fapt, organismul a reacţionat şi intestinul femeii s-a blocat.

Oficialii spitalului Newcastle Private Hospital, unde femeia a suferit intervenţia chirurgicală, au precizat atunci că nu a fost identificat niciun blocaj la nivelul intestinului. În urma anchetei s-a aflat că, de fapt, nu s-au făcut toate investigaţiile medicale necesare pentru a găsi o cauză a celor întâmplate.

Cazul a fost trimis spre judecată, iar decizia finală a fost dată. Tribunalul din Merewether a comunicat că moartea femeii putea fi prevenită, dar medicii nu au făcut toate investigaţiile necesare pentru a afla cauza simptomelor.

Doctorul care a efectuat operaţia a fost acuzat şi i s-a retrat titlul de medic. În urma deciziei finale a anchetei, niciun oficial al spitalului nu a putut fi contactat, transmit jurnaliştii de la Dailymail