Evenimentul Zilei > Social > Nu porniți motorul mașinii înainte de a aerisi două minute! BENZOLUL acumulat in habitaclu ESTE EXTREM DE TOXIC!
Nu porniți motorul mașinii înainte de a aerisi două minute! BENZOLUL acumulat in habitaclu ESTE EXTREM DE TOXIC!

Nu porniți motorul mașinii înainte de a aerisi două minute! BENZOLUL acumulat in habitaclu ESTE EXTREM DE TOXIC!

Cercetări științifice au evidențiat că într-un autoturism parcat la umbră cu geamurile închise, într-o singură zi, cantitatea de benzol acumulată va fi între 400-800 mg. Dacă mașina este parcată la soare, la o temperatură ce depășește 16 grade Celsius, nivelul benzolului poate atinge chiar și 4000 de mg, ceea ce înseamnă de 40 de ori mai mult decât nivelul admis!

Pasagerii unei mașini care a stat mai multă vreme cu geamurile închise inhalează așadar o cantitate imensă de benzol (toxină care atacă rinichii, sistemul osos și ficatul). Problema este că organismul nu reușește să elimine această substanță cancerigenă. În instrucțiunile de exploatare ale autoturismelor este precizat faptul că, înainte de a porni aerul condiționat, trebuie deschise geamurile de la mașină timp de două minute.

Potrivit cercetărilor citate de revista on-line femeide10.ro, înainte ca aerul condiționat să-și facă datoria, răcorind incinta, el aruncă în mașină aerul fierbinte acumulat. Doar că acest aer conține benzol. De aceea, singura soluție pentru a elimina acest factor de risc este ca de fecare dată când intrați în mașină, să lăsați geamurile deschise câteva minute.