„Nu mai mâncați căpșuni!” Funeriu își bate joc de ignoranții obsedați de E-uri

Fostul ministru al Educației, Daniel Funeriu, care are un doctorat în chimie obținut la Universitatea Louis Pasteur din Strasbourg, sub coordonarea laureatului Nobel în chimie, profesorul Jean Marie Lehn, îi ia peste picior pe cei obsedați de E-urile din alimente.

„Citesc că o doamnă vrea neapărat să pună pe piață înghețată fără E-uri. Cred că e mai rațional să vândă apă deshidratată. Căpșunile "naturale" conțin cel puțin 12 E-uri. Chiar nimeni nu mai are discernământ în lumea asta? PS: Nu mai mâncați căpșuni. Au fenilalanină. Iar bifenilul e mega cancerigen”, a scris Daniel Funeriu pe contul său de Facebook.

Între 1999 și 2006, Daniel Funeriu a activat ca cercetător științific la The Scripps Research Institute, La Jolla, California și la AIST, Amagasaki, Japonia. În anul 2006 a obținut un grant de cercetare oferit de Uniunea Europeană (UE), de 2 milioane de euro (Marie Curie Excellence Grant, cel mai competitiv proiect UE, cea mai mare finanțare acordată de UE pentru un proiect individual. Tot în 2006, a fondat o echipă de cercetare în cadrul Universității din Munchen.

Potrivit Wikipedia, aditivii alimentari (cunoscuți în limbaj uzual și ca E-uri) reprezintă orice substanță naturală sau chimică care nu este consumată ca aliment în sine și nu este folosită ca ingredient constituent al unui aliment, care are sau nu valoare nutritivă și care se adaugă intenționat, cu un scop tehnologic (incluzând modificări organoleptice) în timpul producerii, procesării, preparării, tratării, împachetării, ambalării, transportului, stocării, sau în timpul altei modificări aplicate unui aliment, devenind un component sau afectând într-un fel sau altul caracteristicile alimentelor.