Evenimentul Zilei > Opinii > Opinii EVZ > Nu-l apăr pe Victor Ponta! Apăr un principiu: Guvernul nu poate fi debarcat prin folosirea instituțiilor de forță ale statului!
Nu-l apăr pe Victor Ponta! Apăr un principiu: Guvernul nu poate fi debarcat prin folosirea instituțiilor de forță ale statului!

Nu-l apăr pe Victor Ponta! Apăr un principiu: Guvernul nu poate fi debarcat prin folosirea instituțiilor de forță ale statului!

Poate că unii cititori, dintre cei care nu mă cunosc, se întreabă, nițel nedumeriți, de ce denunț drept lovitură de forță convocarea lui Victor Ponta la DNA, urmată de cererea de demisie venită din partea lui Klaus Iohannis și, mai ales, campania propagandistică dusă de PNL pe tema celei mai mari crize politice din decembrie 1989, declanșată de refuzul lui Victor Ponta de a demisiona și a lăsa locul Găștii lui Vasile Blaga, înfometată după trei ani de la îndepărtarea din preajma cazanului cu jumări al Guvernării.

Nu vreau ca Victor Ponta să plece de la Guvernare?

Da, vreau, dar nu prin folosirea unei instituții represive precum DNA, ci prin schimbarea majorității parlamentare, schimbare produsă în chip democratic prin căderea la o Moțiune de cenzură sau prin alegeri libere.

În 2016, vor avea loc alegeri locale, județene, parlamentare.
Dacă PNL și Klaus Iohannis se bucură de sprijinul popular invocat, de ce nu se pregătesc de pe acum să cîștige localele, județenele și parlamentarele cu cel puțin 55 la sută, dobîndind acea majoritate capabilă să aplice în viață Programul lui Klaus Iohannis, și pun la cale lovituri de forță prin intermediul DNA, instituție de forță aflată în mîinile lor și la dispoziția lor?

Admițînd că lovitura reușește, cred liberalii și Klaus Iohannis că electoratul nu va sancționa în 2016 un Guvern pus de DNA, după ce președintele a fost pus de SRI și ÎCCJ?
Prin poziția de acum eu nu fac altceva decît să fiu consecvent ostilității mele postdecembriste față de orice încercare de a înlocui jocul democratic cu porcăria loviturilor date de conspirații, de comploturi.

Sub semnul acestui principiu am denunțat în septembrie 1991 debarcarea lui premierului Petre Roman de către președintele Ion Iliescu drept Lovitură de stat prost mascată, înlăturarea premierului Radu Vasile de către președintele Emil Constantinescu, tentativa de lovitură de stat care a fost Suspendarea lui Traian Băsescu în vara lui 2012.

Articol preluat de pe cristoiublog.ro