Nu este glumă: Rușii primesc liber la bătaia în familie. Legea le permite rușilor să-și "altoiască" soțiile și copii cel mult o dată pe an

Nu este glumă: Rușii primesc liber la bătaia în familie. Legea le permite rușilor să-și "altoiască" soțiile și copii cel mult o dată pe an

Un proiect de lege care decriminalizează violența în familie a trecut în prima lectură în Duma de Stat a Rusiei. Acuzațiile penale se aduc doar dacă bătaia are loc mai des de o dată pe an. Proiectul a primit votul a 368 de parlamentari, existând doar un singur vot împotrivă și altul de abținere, potrivit The Moscow Times.

Proiectul de lege ar elimina acuza de ”bătaie în cadrul familiei" din Codul penal al Rusiei. Aceasta urmează să ajungă o infracțiune administrativă. Acuzații penale vor putea fi formulate doar dacă bătaia are loc mai des de o dată pe an.

Proiectul de lege a fost lansat de parlamentarul ultra conservator rus Yelena Mizulina. Aceasta este deja cunoscută în urma lobby-ului făcut cu sucees la o lege controversată privind propaganda homosexuală" din Rusia.

Decizia a stârnit indignarea activiștilor pentru drepturile femeilor care cred că noua legislație va face victimele violenței în familie și mai vulnerabile. "Acești parlamentari cred că amenzile pentru tiranie în familie sunt mai bune decât răspunderea penală" a scris pe contul de Facebook activistul Alyona Popova (...)

Ne puteți urmări și pe Google News

"Acești oameni nu au propus o legislație care să îmbunătățească sistemul judiciar sau de aplicare a legii, ei doar sprijinit transferul de răspundere în amenzi. Aceasta înseamnă că un infractor îi va bate pe cei apropiați și va plăti o amendă mică", a mai spus activistul, potrivit unimedia.info

Conform statisticilor guvernamentale ruse, 40 la sută din toate crimele violente sunt comise în cadrul familiei. Zilnic sunt bătute în Rusia 36.000 de femei, iar anual sunt bătuți 26.000 de copii de către părinți.