Evenimentul Zilei > EVZ Special > „Nu, CNN, nu „omenirea” este responsabilă pentru Virusul Wuhan. China este!” Cine acuză
„Nu, CNN, nu „omenirea” este responsabilă pentru Virusul Wuhan. China este!” Cine acuză

„Nu, CNN, nu „omenirea” este responsabilă pentru Virusul Wuhan. China este!” Cine acuză

„Partidul Comunist Chinez a lansat o campanie furibundă de dezinformare pentru a se distanța de responsabilitatea pentru pandemie. Presa de stânga promovează mesajul comunist, pretinzând că suntem cu toții vinovați de pandemie”.

Într-o emisiune recentă, Nick Paton Walsh și Vasco Cotovio de la CNN au susținut că pandemia cu noul coronavirus nu a fost din vina guvernului chinez sau a liliecilor, ci a „activității umane”.

„Marea câștigătoare a acestui mod bizar de a spune povestea este China, care lansează o campanie furibundă de dezinformare pentru a se distanța de responsabilitatea pentru pandemie”, se arată într-un articol dur lansat de The Federalist și preluat de tribuna.us, sub titlul: „Nu, CNN, nu „omenirea” este responsabilă pentru Virusul Wuhan. China este”

„Potrivit teoriei CNN, adevărata problemă este una globală. Prin schimbările climatice și alte mijloace, habitatele naturale sunt distruse. Aceste situații fac ca liliecii să se deplaseze. Iar când liliecii fac asta, devin stresați și sunt mai predispuși la virusuri”.

În teoria CNN, China apare mult mai târziu în ecuație: „Oamenii de știință sunt încă nesiguri cu privire la originea virusului și vor putea dovedi sursa numai dacă izolează un virus activ la o specie suspectată – o sarcină dificilă. Dar virusurile care sunt extrem de similare cu cel care provoacă COVID-19 au fost observate la liliecii potcoavă din China. Acest lucru a dus la întrebări importante cu privire la modul în care s-a transferat boala din comunitățile de lilieci – adesea neatinse de oameni – pentru a se răspândi pe toată planeta. Răspunsurile sugerează necesitatea unei analize complexe a modului în care tratăm planeta”.

După o altă înșiruire de motive și explicații, CNN aduce în discuție piețele umede ale Chinei (unde se vând tot soiul de animale sălbatice) , unde experții cred că e originea virusului: „În epicentrul probabil al virusului, unde animale sălbatice sunt ținute captive împreună și vândute ca delicatese sau animale de companie, poate apărea un amestec terifiant de virusuri și specii”.

Deci, de la „Cine știe unde a apărut? Este vina umanității, oricum” , s-a ajuns la „O, probabil că a plecat din piețele pe care toată lumea le cunoaște de ani de zile că sunt o mare problemă, pe care China nu o rezolvă”.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE