Nu are Crin Antonescu norocul să fie dat afară de la guvernare de Ponta şi Voiculescu

Nu are Crin Antonescu norocul să fie dat afară de la guvernare de Ponta şi Voiculescu

Înţeleg că PNL este în prag de sciziune, că Daniel Chiţoiu demisionar de la Finanţe este pe cale să-i ofere pe tavă PNL-ul lui Victor Ponta, că Traian Băsescu este prieten la cataramă cu Crin Antonescu şi câte şi mai câte. Cam asta e strategia pe care PSD, ajutat de media prietenă, o foloseşte pentru a şubrezi poziţia lui Crin Antonescu în timpul negocierilor şi a războiului psihologic dur din USL privind remanierea guvernamentală.

La un moment dat, Crin Antonescu chiar era ameninţat că i se va lua scaunul de la Senat, urmând ca acesta să revină conservatorilor. Daniel Constantin relata cum l-a văzut pe liderul PNL citind pactul de coabitare şi chiar făcea corecturi asupra documentului. Şi pentru că percepţia publică este aceea că Daniel Constantin nu este altceva decât marioneta lui Dan Voiculescu, liderul PNL nu îşi putea alege un inamic politic mai util.

Cumva, tot ce s-a întâmplat în ultimele zile, îmi aminteşte de ultimele zile ale campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din 2009, atunci când Dinu Patriciu, personaj profund impopular în acea vreme, făcea turul televiziunilor, explicându-le românilor cum şi-a amintit că l-a văzut pe candidatul Traian Băsescu lovind un copil, cu mulţi ani în urmă, în campania din 2004. Episodul relatat de Dinu Patriciu va rămâne în manualele de comunicare politică şi electorală drept una dintre marile erori ale adversarilor politici ai lui Traian Băsescu ce a contribuit la obţinerea unui al doilea mandat la Cotroceni.

În ultimele zile, Victor Ponta, Daniel Constantin, Dan Voiculescu au devenit inamicii politici ai lui Crin Antonescu. Care, în schimb, îl are de partea sa pe primarul Sibiului, Klaus Iohannis, unul dintre cei mai populari politicieni de la ora actuală. Crin Antonescu a sintetizat clar şi la obiect cum se pune problema din punct de vedere al imaginii în privinţa conflictului din USL, atunci când a spus că Victor Ponta trebuie să aleagă între Klaus Iohannis şi Dan Voiculescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Să fii dat afară de la guvernare de tandemul Ponta-Voiculescu pentru că l-ai susţinut pe Klaus Iohannis ar fi un cadou nesperat pentru Crin Antonescu şi pentru PNL. Dar USD ştie foarte bine acest lucru şi mai ales că e mai util să îi ţii pe liberali în guvern cât mai aproape de alegerile prezidenţiale. De aceea cred că azi vom asista la o nouă împăcare la nivelul USL şi în niciun caz la o rupere a Uniunii.