Nu a mai rezistat și a făcut totul public. Care sunt marile griji ale lui Tăriceanu
- Georgeta Petrovici
- 23 mai 2020, 18:51
Cum va fi viața românilor după epidemie? ”Uitați-vă la ce trăim în România”, spune Călin Popescu Tăriceanu, pentru a înțelege ce va urma. Președintele ALDE e îngrijorat.
”În fiecare zi auzim că viața noastră după trecerea epidemiei va fi total diferită. Nimeni însă nu poate să ne spună cum va arăta ea. Din ce vedem până acum, nu va fi una mai bună. Unele modificări le vedem pentru că sunt brutale, dramatice. Altele nu le sesizăm pentru că sunt mult mai subtile.
Nu este un secret pentru nimeni că o criză majoră este văzută de guverne ca o minunată oportunitate de a mai pune șaua pe cei guvernați, de a le mai mușca din drepturi și libertăți sub motivația, absolut perfectă, că e spre binele și sănătatea lor.
Uitați-vă la ce trăim în România. În spatele unui război gălăgios simulat, cu un inamic invizibil, guvernul a acaparat aproape toate pârghiile puterii și Președintele conduce România într-un mod autoritar. Și oamenilor le place! Trag concluzia din sondajul în care 80% dintre români sunt gata să renunțe la drepturile și libertățile lor în numele unui siguranțe medicale. E trist să fac din nou parte dintr-o minoritate”, a scris Călin Popescu Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.
În continuare, președintele ALDE vorbește despre cea ce îl îngrijorează cel mai tare. ”Mă îngrijorează extrem de multe lucruri. De la totala disponibilitate a guvernului de a lua măsuri restrictive și punitive până la totala lui lipsă de apetit pentru a dezgheța economia. De la disponibilitatea noastră de a privi hipnotizați în gura unor guvernanți care nu spun nimic până la apetitul mass media de a întreține frica exagerată pentru o situație care nu este atât de gravă pe cât o prezintă ei.
Mă îngrijorează că autoritățile noastre s-au concentrat aproape exclusiv pe măsuri antidemocratice și nimic pro-libertate. Îngrădirea libertății de mișcare a fost poate cel mai mare sacrificiu postdecembrist pe care l-am făcut. La fel cel cu interzicerea întâlnirilor de orice fel, de la nunți și înmormântări până la mitinguri politice.
Păstrarea măsurii de a limita grupurile la maximum trei persoane pune la adăpost orice guvern care vrea să-și perpetueze puterea politică. Dacă la acestea adăugăm confiscarea totală a comunicării publice ne dăm seama în ce fel de fundătură a democrației suntem pe cale de a ajunge.
Și toate astea făcute de un partid care împlinește peste doar o zi 145 de ani de la constituire. Un partid ai cărui lideri au înfundat închisorile comuniste tocmai ca să nu intrăm într-o groapă a democrației. Deci cât de diferită va fi viața noastră după? Atât cât vom permite noi să fie! Noi, cei 20%”, a concluzionat acesta în aceeași postare.