Evenimentul ZileiSocialNovak Djokovic, aşa cum nu-l ştiaţi!

Novak Djokovic, aşa cum nu-l ştiaţi!

Novak Djokovic, aşa cum nu-l ştiaţi!
Novak Djokovic a profitat de o vizită la districtul Simplon din Paris şi a semnat un cec care să vină în ajutorul restaurării unei biserici ortodoxe.

Angajat în turneul Roland-Garros, Novak Djokovic a profitat de ziua de recuperare pentru a face o mică plimbare prin Paris. Numărul 1 mondial a ajuns pe  23 rue Simplon, în cel de-al optsprezecelea arondisment din Paris, unde este biserica Sf. Sava, cult ortodox.

Nu este pentru prima dată când Djokovic este rugat să salveze lăcaşele de rugăcine ale Bisericii Ortodoxe. Anul acesta, o asociație responsabilă de păstrarea unei capele la parterul unei clădiri din zona portului Nisa a apelat la tenisman. Biserica Adormirii Maicii Domnului, atașată la Patriarhia Serbiei, care nu are mijloacele necesare pentru a o menține, a fost într-adevăr amenințată cu dispariția. 

Campionul, rezident la Monaco, care a venit deja cu fiul lui în acest loc de rugăciune, a fost contactat pentru a salva lăcaşul de cult, care reunește șaizeci de practicanți sârbi. Bineînţeles că "Nole" a contribuit cu sumele necesare pentru a evita dispariţia capelei.

Novak Djokovic a scris pe social media: " Ștefan și cu mine am vizitat o frumoasă biserică sârbească din Nisa. Este un loc mic unde se cultivă tradiţiile şi cultura noastră. Familiile se reunesc în fiecare a doua duminică și petrec timpul împreună. Profesorii se angajează să se joace cu copiii – citesc  poveşti și apoi creează piese de teatru inspirate din cuvintele pe care le citesc în acele cărţi. Ștefan și cu mine am participat deja la o piesă de teatru. A fost minunat să fii parte din această zi specială în care familiile sârbe se adună și împărtășesc momente frumoase", a scris Nole pe social media.

 


Accesează: