Evenimentul Zilei > Politica > Noul prefect de Constanța, Adrian Nicolaescu, întâmpinat cu bucurie de angajați
Noul prefect de Constanța, Adrian Nicolaescu, întâmpinat cu bucurie de angajați

Noul prefect de Constanța, Adrian Nicolaescu, întâmpinat cu bucurie de angajați

Plecat în urmă cu opt ani din Constanța, "alungat" din funcția de subprefect în urma unor conflicte politice în care nu a fost implicat, Adrian Nicolaescu a fost învestit, astăzi, în funcția de prefect al județului. Cei mai entuziasmați au fost angajații prefecturii Constanța pentru care numirea lui Adrian Nicolaescu a fost o surpriză plăcută.

Adrian Nicolaescu este inspector guvernametal, fiind numit, prin detașare prefect al județului Constanța, înlocuindu-l astfel pe Constantin Ion. Actualul prefect este exemplul tipic de funcționar  public, neimplicat în politică, specialist în administrația locală, ocupând ani mulți funcția de secretar general în prefectura Constanța. Se întoarce acum, după opt ani la Constanța, timp în care a lucrat ca inspector guvernamental la București, fiind tras pe linie moartă de guvernele anterioare.

Noul prefect, Adrian Nicolaescu, crede că în anii în care a lipsit din Constanța, “oamenii au evoluat, legislația a evoluat, însă problemele s-au adunat și sunt din ce în ce mai complexe”. Prima întâlnire o va avea, mâine, cu directorii serviciilor deconcentrate și “dacă într-adevăr există probleme, datoria noastră este să intrăm în legătură cu ministrii de resort și numai dânșii sunt cei care vor stabili dacă se impune o evaluluare sau o altă măsură”. Urmează întâlnirea cu primarii din județul Constanța. “Ce vreau eu este să fim echidistanți și să aplicăm legea în spiritul și litera ei”, a subliniat prefectul de Constanța, Adrian Nicolaescu.