Medicamentul care te scapă de migrene. Un studiu a constatat că persoanele care iau medicamentul atogepant sunt mai puțin predispuse să aibă migrene în prima zi de administrare a medicamentului, comparativ cu cele care iau placebo.
Medicamentul care te scapă de migrene
De asemenea, aceștia au avut mai puține migrene pe săptămână în timpul fiecăreia dintre primele patru săptămâni ale studiului și mai puține migrene în timpul studiului în general decât cei care au luat placebo. Cercetătorii au analizat datele din trei studii privind siguranța și eficacitatea atogepantului pe parcursul a 12 săptămâni pentru a se concentra pe rapiditatea cu care au apărut îmbunătățirile.
Persoanele cu migrenă episodică experimentează până la 14 zile de migrenă pe lună, în timp ce cei cu migrenă cronică experimentează cel puțin 15 zile cu dureri de cap pe lună. În primul studiu, 12% dintre cei care au luat medicamentul au avut o migrenă, comparativ cu 25% dintre cei care au luat placebo.
Alt studiu
În al doilea studiu, 15% și 26%, iar în al treilea studiu, 51% și 61%. După ajustarea pentru alți factori care ar putea afecta rata migrenei, persoanele care au luat medicamentul au avut cu 61% mai puține șanse de a avea o migrenă în primul studiu, cu 47% mai puține șanse în al doilea studiu și cu 37% mai puține șanse în al treilea studiu.
Pentru primele două studii, persoanele care au luat atogepant au avut în medie cu o zi mai puțin de migrenă pe săptămână, comparativ cu o medie de mai puțin de o jumătate de zi mai puțin pe săptămână pentru cei care au luat placebo. Pentru cel de-al treilea studiu, media zilelor cu migrenă pe săptămână a scăzut cu aproximativ 1,5 zile pentru cei care au luat medicamentul, comparativ cu aproximativ o zi pentru cei care au luat placebo.
Migrena, a doua cauză de invadilitate
Migrena este a doua cauză de invaliditate în rândul întregii populații și principala cauză de invaliditate la femeile tinere, persoanele raportând efecte negative asupra relațiilor lor, asupra educației parentale, asupra carierei și finanțelor. Dezvoltarea unui tratament care poate acționa rapid și eficient răspunde unei nevoi esențiale.