Noul Logan, 2.000 de euro

Noul Logan, 2.000 de euro

Renault intentioneaza sa foloseasca platforma de productie a modelului Logan pentru a construi o versiune mai ieftina a automobilului low - cost, informeaza Financial Times.

''Urmatoarea generatie de automobile Logan va fi mai competitiva in ceea ce priveste costurile'', a spus Carlos Ghosn, directorul general al grupului francez, ieri, la prezentarea rezultatelor financiare pentru 2006.

Ghosn a apreciat ca ar putea fi construite masini cu costuri de 2.000 - 4.000 de euro pe unitate, dar grupul francez nu ar putea comercializa imediat vehiculul pe orice piata, accesul fiind restrictionat de reglementari cum ar fi cele de siguranta.

Prin dezvoltarea unui model auto foarte ieftin, Renault va intra in competitie cu Toyota sau cu Hyundai, care isi directioneaza oferta catre consumatorii cu venituri reduse, aflati la prima achizitie a unui automobil.

Ne puteți urmări și pe Google News

Directorul general al grupului francez a refuzat sa ofere informatii in legatura cu momentul vizat pentru lansarea unui autoturism foarte ieftin, dar a precizat ca proiectul este in lucru.

Desi a fost descris la inceperea proiectului drept ''masina de 5.000 de euro'', versiunile cu echipare superioara sunt disponibile la preturi cuprinse intre 7.000 de euro si 10.000 de euro.

Vanzarile Renault au scazut anul trecut cu 4% la nivel mondial si cu 8,7% in Europa. Astfel, grupul francez este tot mai interesat de pietele emergente, cu potential ridicat de dezvoltare, asemenea altor constructori auto.

Automobile Dacia, preluata de Renault in anul 1999, a comercializat anul trecut 196.708 de vehicule, cu 19,6% mai mult decat in 2005. Dacia estimeaza pentru acest an un nivel al cererii apropiat de cel inregistrat in 2006, productia prognozata fiind de paroximativ 210.000 de unitati.