Evenimentul Zilei > EVZ Special > Noul ambasador al SUA la București își intră în pâine
Noul ambasador al SUA la București își intră în pâine

Noul ambasador al SUA la București își intră în pâine

Noul ambasador al Statelor Unite ale Americii la București, Adrian Zuckerman, sosește în România. Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, îl va primi sâmbătă pe noul ambasador, pentru prezentarea copiilor scrisorilor de acreditare, informează MAE.

De profesie avocat, Adrian Zuckerman a fost confirmat în funcţie de Senatul american pe 20 noiembrie.

El a emigrat în Statele Unite din România la vârsta de 10 ani şi vorbeşte fluent limba română.

Zuckerman îl va înlocui la Bucureşti pe Hans Klemm care a fost ambasadorul SUA în România din data de 21 septembrie 2015.

Cu câteva zile în urmă, preşedintele Klaus Iohannis i-a acordat lui Hans Klemm Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de „Mare Cruce”, şeful statului subliniind în cadrul ceremoniei desfăşurate la Palatul Cotroceni că oficialul american este un „profesionist”, cu o contribuţie „extraordinară la dezvoltarea relaţiilor” bilaterale româno-americane.

„Domnule ambasador, la acest moment, în care misiunea dumneavoastră la Bucureşti se apropie de sfârşit, Parteneriatul Strategic dintre România şi Statele Unite ale Americii este mai solid şi mai dinamic decât în orice moment din istoria sa. Marcarea, în 2020, a 140 de ani de relaţii diplomatice dintre ţările noastre are loc într-un context bilateral de care putem să fim mândri”, declara Iohannis.

Klemm a arătat că pe parcursul celor patru ani de mandat printre priorităţile sale s-au numărat: promovarea securităţii naţionale a SUA în colaborare cu aliatul său, promovarea democraţiei şi consolidarea instituţiilor democratice, sprijinirea libertăţii de exprimare şi a cultelor religioase, susţinerea statului de drept şi lupta împotriva corupţiei, promovarea prosperităţii, scrie Agerpres.