Evenimentul Zilei > International > Noua „Scriptură” climatică naște monștri. Savanții vor îndiguirea Mării Nordului!
Noua „Scriptură” climatică naște monștri. Savanții vor îndiguirea Mării Nordului!

Noua „Scriptură” climatică naște monștri. Savanții vor îndiguirea Mării Nordului!

Noul potop al lui Noe, prevestit de clarvăzătorii Greta Thunberg&Co, ca efect al încălzirii climatice, trebuie stăvilit. S-a avansat și o cifră pe care europenii trebuie să o scoată din buzunar pentru a fi protejați de apocalipsă: până la echivalentul a 550 miliarde de dolari.

Ca răspuns la creșterea nivelului mărilor, oamenii de știință propun un proiect faraonic în fața căruia până și Kim Jong-un s-ar îngălbeni de invidie.

Este vorba de construirea a două gigantice baraje, unul care să lege Norvegia de Scoția, altul care să lege Franța de Anglia.

Două baraje care oamenii de știință le vor construite în Marea Nordului, cele mai mari de acest fel din lume. Unul s-ar întinde pe aproximativ 500 km pe coastele scoțiene și norvegiene. Altul, cu puțin peste 150 km lungime, ar lega nordul Franței de sud-estul Angliei.

Astfel, oamenii de știință spun că ar proteja zeci de milioane de europeni de consecințele creșterii nivelului mării.

„Conceptul de construcție a barajului evidențiază amploarea eforturilor de protecție care vor fi necesare în cazul în care eforturile de atenuare a emisiilor de CO2 nu reușesc să limiteze creșterea nivelului mării”, afirmă negru pe alb oamenii de știință aflați la originea acestei propuneri, în altfel prestigioasa American Meteorogical Society, scrie Slate.

Fără reducerea emisiilor de CO2, nivelul mării ar putea crește cu un metru până în 2100, forțând milioane de oameni să-și părăsească locuințele.

Unele orașe de coastă precum San Francisco simt deja consecințele, afirmă autorii.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE