Nouă români au fost arestaţi de autorităţile franceze. Sunt suspectaţi că au furat câteva tone de seminţe

Nouă români au fost arestaţi de autorităţile franceze. Sunt suspectaţi că au furat câteva tone de seminţe

Nouă cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 26 şi 59 de ani, suspectaţi de apartenenţă la o reţea care a furat mai multe tone de produse fitosanitare în zece localităţi franceze pentru a le revinde în România, au fost arestaţi marţi în România, Belgia şi Germania, au anunţat anchetatori francezi.

Suspecţii sunt acuzaţi că "s-au specializat în furtul de produse fitosanitare şi de seminţe" în cantităţi mari, a explicat, pentru AFP, François Despres, comandant al Secţiei de Cercetări (SR) a Jandarmeriei din Strasbourg (est).

Produsele, furate de la sediile unor firme specializate, au fost apoi transportate în România, unde au fost revândute pe piaţa paralelă, fiind destinate agricultorilor locali. Prejudiciul global este estimat la un milion de euro. 'Ne confruntăm cu o adevărată reţea infracţională, fiind implicate persoane care au avut antecedente judiciare în mai multe ţări europene', a spus Despres.

Jumătate din cele zece furturi, constatate de la sfârşitul anului 2016, au avut loc în provincia Alsacia. Vizaţi de mandate de arestare europene emise de un judecător de instrucţie din Colmar, suspecţii urmează să fie prezentaţi justiţiei franceze 'în câteva săptămâni'. Şapte au fost arestaţi în regiunea oraşului Galaţi (estul României), un altul lângă Liege (Belgia) şi ultimul în apropiere de Freiburg im Breisgau (sud-vestul Germaniei)

Ne puteți urmări și pe Google News