Linia 4 de Metrou face parte din Programul Operaţional pentru Transport. 

Proiectul are drept obiectiv extinderea actualei linii de metrou 4 din Bucureşti cu un segment nou în lungime de 1,89 kilometri şi construcţia a două noi staţii de metrou de-a lungul acestui nou segment. 

Noul segment va reduce cu aproximativ 65% timpul de călătorie cu transportul public de-a lungul coridorului corespunzător liniei 4 de metrou şi va fi utilizat de un număr estimat de 3,63 milioane de pasageri/an. 

Valoarea totală a proiectului este de 97,76 milioane de euro. 

„Principalii beneficiari ai noii infrastructuri construite vor fi cei aproape 50 de mii de locuitori ai cartierelor Bucureştii Noi şi Chitila. Populaţia din nord-vestul Bucureştiului şi aceea din oraşele Mogoşoaia, Buftea şi Chitila va beneficia, de asemenea, de pe urma unui acces mai uşor la reţeaua de transport de mare capacitate”, este citată în comunicat Corina Crețu, comisarul pentru politici regionale. 

Fondul de Coeziune este destinat statelor membre al căror venit naţional brut pe cap de locuitor este mai mic de 90% din media UE. Acesta vizează reducerea disparităţilor economice şi sociale.