Evenimentul Zilei > Actualitate > Noua armă a CERCETAŞILOR ruşi. Ce poate face într-o jumătate de oră.| VIDEO
Noua armă a CERCETAŞILOR ruşi. Ce poate face într-o jumătate de oră.| VIDEO

Noua armă a CERCETAŞILOR ruşi. Ce poate face într-o jumătate de oră.| VIDEO

Armata rusă este echipată cu drone proprii, care pot colecta informaţii şi aplica lovituri asupra adversarului.

Începând din anul 2014, în subunităţile de cercetaşi a apărut o structură nouă – o companie de operatori de drone. În Altai, cercetaşii acestei companii, prima din Siberia de Vest, aplică în practică cunoştinţele teoretice.

Nu o pot detecta

Potrivit Vocea Rusiei, dronele tactice ruseşti din seria Granat cântăresc câteva kilograme şi pot fi transportate în valize mici. Corpul lor este din kevlar şi ele sunt acoperite cu răşini sintetice. De aceea radarele nu le pot detecta. Motorul este electric şi funcţionează atât de încet încât drona practic nu face zgomot. Cel mai important în acest aparat este echipamentul special. El este atât de complex şi scump, încât drona costă ca aproximativ 50 de automobile de clasă medie.
Raza de acţiune a dronei este de aproximativ 10 kilometri. Ea se poate afla în aer aproximativ o oră. Dacă este necesar poate decola la o temperatură de minus 30 de grade, sau plus 40 de grade Celsius. În decurs de o jumătate de oră aceste drone mici pot colecta în spatele liniilor inamicului mai multe informaţii decât un pluton de cercetaşi într-o zi întreagă, a relatat comandantul companiei de drone, Dmitri Ivanov.
„Aceste drone au mai multe posibilităţi decât ne-am aşteptat. Aceste aparate sunt justificate 100%. Noi deschidem posibilităţile enorme ale acestor drone”, spun specialiştii ruşi în domeniu.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.