Evenimentul Zilei > Justitie > Nou scandal la Vaslui: dulciuri pentru sex
Nou scandal la Vaslui: dulciuri pentru sex

Nou scandal la Vaslui: dulciuri pentru sex

Poliţiştii din Vaslui şi Direcţia pentru Protecţia Copilului au deschis anchete în cazul a trei adolescenți cu dizabilități dintr-un centru de plasament din Bârlad, care ar fi fost abuzați sexual de un bărbat de 47 de ani.

 Ancheta în acest caz a fost declanşată în urma unei sesizări făcute de un bărbat din Bârlad, care a reclamat că trei adolescenţi, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani, ar fi fost violaţi de un bârlădean. Astfel, în plângere se arată că adolescenții ar fi fost abuzați sexual într-o casă părăsită. „Protecția copilului știe, lumea tace. Unul din ei este surdo-mut, altul are epilepsie și mai e un al treilea și el cât pe ce să treacă prin asta. Mi-a povestit mie, a fugit de acolo. Îi cheamă acasă, le dă un leu, o țigară", a declarat denunțătorul pentru ziarul „Vremea Nouă”.

În schimbul presupuselor favoruri sexuale, adolescenţii mai primeau sume modice de bani sau dulciuri. „În acest caz, s-a întocmit dosar penal, urmând ca încadrarea juridică a faptei să se facă după ce presupusele victime vor fi supuse unui examen medico-legal”, a declarat un ofițer al Poliţiei Judeţene Vaslui.