Separatiștii din Donbas, Ucraina, au anunțat că au adoptat o lege în parlament, nerecunoscut oficial, prin care teritoriul ocupat de aceștia ar fi triplu decât în realitate. Regiunea separatistă este pro rusă și este susținută la greu de Rusia, atât cu arme cât și cu bani.

În data de 9 decembrie, la Paris, vor începe negocierile de pace, la care vor participa președintele Rusiei, Vladimir Putin, președintele Ucrainei, Volomir Zelenski, dar și emisari din Germania și Franța, care vor juca rolul mediatorilor.

„Această lege nu uită de oamenii care trăiesc pe teritoriile controlate în prezent de Ucraina”, a declarat unul dintre liderii separatişti, Vladimir Bidiovka, citat de agenţia de presă a rebelilor.

Acest summit are rolul de a găsi o soluție pentru instaurarea păcii în zona respectivă. Anii trecuți, în zonă au existat lupte puternice, fiind înregistrați peste 13.000 de morți. Autorităţile de la Kiev cer în special obţinerea controlului asupra frontierei cu Rusia, unde porţiuni vaste se află în prezent sub controlul separatiştilor proruşi.

Te-ar putea interesa și: