Evenimentul Zilei > Social > Nou nume pentru Institutul Cantacuzino şi 10 milioane de euro, bani din Fondul de rezervă bugetară
Nou nume pentru Institutul Cantacuzino şi 10 milioane de euro, bani din Fondul de rezervă bugetară

Nou nume pentru Institutul Cantacuzino şi 10 milioane de euro, bani din Fondul de rezervă bugetară

Institutul Cantacuzino se va numi "Institutul Naţional de Cercetare"

Aflat în pragul falimentului, Institutul Cantacuzino a devenit instituţie de interes strategic naţional. Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care este schimbat statutul singurului producător român de vaccinuri. Acelaşi document modifică denumirea institutului şi alocă fonduri pentru plata datoriilor. În acest moment, restanţele institutului se apropie de 7 milioane de euro.

Structura care ia locul Institutului Cantacuzino se va numi "Institutul Naţional de Cercetare" şi va funcţiona cu personalul şi patrimoniul existent, prevede ordonanţa de urgenţă aprobată de Guvern. Noul institut primeşte şi 10 milioane de euro, bani din Fondul de rezervă bugetară.

„Este o sumă necesară şi suficientă pentru acoperirea datoriilor către stat şi către furnizori şi pentru asigurarea cheltuielilor de funcţionare până la finalul anului 2015”, a spus Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei şi Cercetării:

În ultima perioadă, angajaţii Institutului Cantacuzino au primit salariul minim pe economie. Din acest motiv, 10 cercetători au demisionat în ultima lună. Acum, conducerea speră că salariile vor reveni la normal, dar şi că anul viitor va putea fi reluată producerea vaccinului antigripal.