Nou atac armat în Sydney. Un preot și mai mulți credincioși, înjunghiați în timpul slujbei

Nou atac armat în Sydney. Un preot și mai mulți credincioși, înjunghiați în timpul slujbei Sursa foto: Dreamstime

Un nou atac armat a avut loc în Sydney. Un bărbat înarmat cu un cuțit a intrat într-o biserică din Wakeley și l-a înjunghiat pe preotul care slujea la altar, precum și pe câțiva credincioși.

Atac armat în Sydney

Scenele cutremurătoare au avut loc într-un lăcaș de cult situat circa 30 de km de cartierul de afaceri din centrul metropolei Sydney.

Potrivit presei locale, un lider al bisericii şi mai mulţi credincioşi din l înjunghiaţi în timpul ce se asistau la slujbă. Bărbatul înarmat s-ar fi repezit întâi spre preotul care se ruga. Ulterior, acesta i-a înjunghiat și pe credincioși.

Atac

Sursă foto: Dreamstime.com

Bărbatul a fost arestat

Autoritățile australiene l-au arestat pe bărbat la scurt timp după atac. Conform primelor informații legate de caz, se pare că acesta și-a recunoscut faptele. Persoanele rănite în timpul slujbei au fost internate de urgență.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu este singurul atac care a avut loc în Sydney în ultimele zile.  Sâmbătă tot în suburbia Bondi, alte șapte persoane au fost ucise de un bărbat înarmat cu un cuțit. Preotul înjunghiat în cadrul acestui atac este cunoscut în întreaga lume. Acesta călătorește des pentru a organiza conferințe pentru credincioși.

Atac Stdney, preot injunghiat

Sursa foto: Platforma X

Atac armat în Sydney. Autorul a fost împușcat 

Tragedia de sâmbătă a avut loc tot în apropiere de plaja Bondi, într-un centru comercial. Șapte persoane ai fost omorâte cu un cuțit, iar printre victime s-a aflat și un bebeluș. Locuitorii din această suburbie au fost sfătuiți să evite zona, iar restul persoanelor din incinta mall-ului au fost evacuate de urgență.

„Serviciile de urgenţă au fost chemate la Westfield Bondi Junction cu puţin timp înainte de ora 16.00 (06.00 GMT). Oamenii sunt îndemnaţi să evite zona.”, au transmis, sâmbătă, autoritățile australiene.

Supraviețuitorii au vorbit despre momentele de groază prin care au trecut. Mulți dintre aceștia au încercat să se ascundă după rafturile magazinelor.

„A fost înspăimântător, a fost chinuitor... Eram ghemuiți într-un magazin cu alte sute de oameni”, a povestit un alt martor, care se afla alături de copiii lui în clădire.