Din prima zi autoritățile orașului au declarat că focul a fost declanșat accidental excluzând categoric varianta că ar fi putut fi o mână criminală. Procurorul din Paris, care a demarat o anchetă a doua zi, spunea că deşi nu avea încă acces în catedrală, totuşi s-a grăbit să afirme public faptul că a fost doar un incident şi că nu sunt indicii că ar fi fost provocat intenţionat.

Ascunderea adevărului? Trebuie să ştim dacă este un accident sau un atac, a cerut Nicolas Dupont-Aignan

Procuratura pariziană a subliniat de la început că nu există dovezi care să sugereze "un act deliberat", nota presa franceză, și că nu va exista o anchetă penală.  Politicianu Nicolas Dupont-Aignan a declarat:  "Francezii au dreptul să cunoască adevărul", şi a cerut în repetate rânduri deschiderea unei anchete penale, potrivit  nouvelobs.com.

Philippe Karsenty, consilier municipal din suburbia Neuilly, a făcut declarații similare. El a insistat că oamenii doresc să ştie ce a produs cu adevarat focul pentru că refuză să creadă povesti "corecte din punct de vedere politic".

O armată de activiști de extremă dreapta, sprijinită de site-uri media alternative, a "confiscat" social media punând la îndoială focul general acceptat ca fiind accidental. QEurope, forum de discuții, a numit focul „11 septembrie 2001“ și a acuzat mass-media de trafic de minciuni despre originile focului.  Belliferous (SUA) a postat: "Povestea mass-media  îmi amintește de 9/11 şi toate minciunile lor de atunci.

 

Te-ar putea interesa și: