Evenimentul Zilei > Actualitate > NOSTALGIA TV: Vasile Muraru
NOSTALGIA TV: Vasile Muraru

NOSTALGIA TV: Vasile Muraru

Actorul care face un duet comic de succes cu Nae Lăzărescu s-a născut pe 14 noiembrie 1956.

În prezent, Vasile Muraru face parte din trupa de actori a Teatrului „Constantin Tănase“ şi mai poate fi urmărit în longevivul serial de televiziune „La bloc“ (Pro TV), în rolul lui Felix. „Eu am doi ani de „La bloc“, deci pot spune că abia încep să merg în picioare. Dar aştept cu nerăbdare ziua când voi avea şapte, adică voi merge la şcoală“, glumeşte Vasile Muraru.

Conform propriilor declaraţii, cea mai mare provocare din cariera de actor a constituit- o interpretarea rolului lui Napoleon, într-un documentar realizat în România de celebrul canal american National Geographic.

„Din şcoala generală mă tot documentez. Eu sunt băiat de la ţară, din judeţul Neamţ. Aveam acolo un coleg, al cărui unchi era profesor de română şi care îl îndemna să citească. Am intrat în competiţie cu el şi am început să citesc tot ce-mi cădea în mână. Aşa am descoperit o biografie a lui Napoleon. Pentru film, m-am documentat serios, cam o lună. Am citit, am văzut alte filme despre Napoleon“, declara actorul într-un interviu acordat „Evenimentului zilei“.

Vasile Muraru joacă la Teatrul „Constantin Tănase“ în spectacolele „Omul care a văzut moartea“ şi „Dai un ban, dar face“. În afară de scena teatrului, actorul a jucat şi în numeroase producţii cinematografice, cum ar fi: „Mireasa din tren“ (1980), „Viraj periculos“ (1983), „Fapt divers“ (1984), „Căsătorie cu repetiţie“ (1985), „Pădurea cu fagi“ (1986), „Cuibul de viespi“ (1987), „Şi totul era nimic…“ (2006).