NOSTALGIA TV: George Ivaşcu

NOSTALGIA TV: George Ivaşcu

Pe lângă rolurile din piesele de teatru, cunoscutul actor se ocupă şi de conducerea Teatrului Metropolis, una dintre cele mai noi şi moderne instituţii de acest fel din Bucureşti.

George Ivaşcu s-a născut în data de 15 februarie 1968, la Bucureşti. În 1993, absolvă Academia de Teatru şi Film, la clasa profesorului Gelu Colceag. Din 1996, începe să joace pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti, iar din 1994 este lector la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică.

Pe parcursul carierei a întruchipat numeroase personaje, pe scenele celor mai mari teatre din ţară. Printre rolurile interpretate se numără „A douăsprezecea noapte“, „Căsătorie în stil olandez“, „Cei doi tineri din Verona“, „Galy Gay“, în cadrul Teatrului de Comedie, sau „Amanţi însângeraţi“, „Anna Karenina“, „Mofturi la Union“, „Crimă pentru pământ“, la Teatrul Naţional „I.L. Caragiale“ din Bucureşti.

În 2005, a jucat în serialul de comedie „Cuscrele“, difuzat de Naţional TV, în care le-a avut partenere pe Draga Olteanu-Matei şi Rodica Popescu-Bitănescu. George Ivaşcu l-a interpretat atunci pe Aristide Supusu, un bărbat „terorizat“ de soacră şi nevastă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cunoscutul actor se ocupă şi de conducerea Teatrului Metropolis, care a adus la rampă zece spectacole în anul 2007. Actorul a format un cuplu cu regizoarea Alice Barb mai bine de douăzeci de ani, fiind una dintre cele mai cunoscute perechi din peisajul artistic românesc. Cei doi au divorţat la sfârşitul anului 2007.