Evenimentul Zilei > Actualitate > Norvegienii salută prestația naționalei României: „Am întâlnit o echipă foarte bună, care a crescut foarte mult şi cu multă calitate”
Norvegienii salută prestația naționalei României: „Am întâlnit o echipă foarte bună, care a crescut foarte mult şi cu multă calitate”

Norvegienii salută prestația naționalei României: „Am întâlnit o echipă foarte bună, care a crescut foarte mult şi cu multă calitate”

Naționala României a ratat dramatic calificarea în finala Campionatului Mondial de handbal, după ce a pierdut în fața Norvegiei, scor 33-35, meci decis în prelungiri.

În ciuda înfrângerii, „tricolorele” au reușit să facă aseară o partidă incredibilă. Acest lucru a fost remarcat și de Thorir Hergeirsson, selecționerul Norvegiei, care nu a uitat să le laude pe elevele lui Tomas Ryde

„Există şi plăcere în suferinţă. Am întâlnit o echipă foarte bună, care a crescut foarte mult şi cu multă calitate. Au încredere în colectivul lor şi nu sunt o echipă uşor de bătut”, a declarat antrenorul islandez.

Norvegiencele au recunoscut la finalul meciului că s-au chinut cu româncele, trecând prin mari emoții în momentul aruncării Valentinei Ardean-Elisei, blocată ulterior în ultimele secunde ale întâlnirii.

Dacă am fi pierdut, nu aş fi dormit câteva zile. Este atât de bine că am câştigat, acum totul va fi bine. A fost aşa cum trebuie să fie o semifinală. Cât timp am ieşit câştigătoare, este perfect”, a declarat căpitanul Stine Bredal Oftedal.

„Nu ştiam că mai e atât de puţin timp, dar eram foarte concentrată să resping mingea. A fost un sentiment incredibil să simt că am pus mâna pe minge

Este fantastic. Mă bucur că nu am renunţat. Suntem nişte luptătoare şi am luptat până la capăt. A fost o luptă inimaginabil de lungă, dar am reuşit să o câştigăm până la urmă”, a declarat și portarul Kari Aalvik Grimsbo.

România va juca finala mică a CM de handbal feminin împotriva Poloniei, mâine, 20 decembrie, de la ora 15:45.