Norvegia, Raiul pe Pământ: Barnevernet CONFISCĂ copiii, iar Biserica TACE și îi CUNUNĂ pe Homosexuali

Norvegia, Raiul pe Pământ: Barnevernet CONFISCĂ copiii, iar Biserica TACE și îi CUNUNĂ pe Homosexuali

Biserica Protestantă, principala confesiune din Norvegia, a decis luni cu o majoritate zdrobitoare să autorizeze căsătoriile religioase între persoane de același sex, lucru care acum se întâmplă în foarte puține țări.

Cu o majoritate de 88 de voturi din cele 115 exprimate, un sinod reunit la Trondheim a decis crearea unei noi slujbe de cununie, care să permită unirea cuplurilor, fie că sunt homosexuale, fie heterosexuale.

În prezent, căsătoriile religioase homosexuale nu se oficiază decât în Suedia, Danemarca și în câteva congregații din lumea anglo-saxonă.

Deși măsura aprobată de sinod se va aplica în toată Biserica Protestantă norvegiană, fiecare preot ba avea dreptul să refuze oficierea unor astfel de căsătorii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Gard Realf Sandaker-Nilsen, liderul mișcării liberale Ǻpen Folkekirke (Biserica Deschisă), el însuși un homosexual, a declarat pentru AFP:

„Este un mesaj la adresa societății norvegiene care spune că homosexualii nu trebuie tratați diferit, dar și la adresa restului lumii, mai ales pentru celelalte Biserici: iubirea între două persoane de același sex trebuie să fie și ea recunoscută în arena religioasă.”

Practic, căsătoriile homosexuale religioase vor fi posibile după elaborarea noii slujbe, lucru prevăzut a se întâmpla la viitorul sinod, din ianuarie 2017.

Ca și vecinele sale nordice, Norvegia se află în fruntea luptei pentru drepturile homosexualilor. Căsătoria civilă homosexuală și adopția au fost legalizate în 2009, iar Biserica a autorizat și ea adopțiile de copii de către cuplurile de homosexuali.

Dacă Biserica norvegiană se arată foarte atentă cu homosexualii, ea nu manifestă la fel de grijulie într-o problemă mult mai creștinească: răpirea de către Barnevernet a copiilor din sânul familiilor lor.

Atât în cazul familiei Bodnariu, cât și al altora, Biserica Protestantă majoritată dar și celelalte culte au tăcut mâlc. Inclusiv Biserica Penticostală, căreia îi aparținea familia Bodnariu.

Explicația este cât se poate de pământească: Statul norvegian finanțează Bisericile cu suma de 840 de milioane de dolari anual. Or, a critica Barnevernet înseamnă a critica statul care dă bani. Așa că Bisericile din Norvegia preferă să-i cânte statului în strună. Iar căsătoriile religioase homosexuale sunt tare dragi statului.