Norvegia: Ce ATENTAT pregătea Anders Breivik, înainte de dublul atac de la Oslo

Norvegia: Ce ATENTAT pregătea Anders Breivik, înainte de dublul atac de la Oslo

Autorul masacrului de la Oslo, Anders Behring Breivik, avea de gând să atace marile trusturi locale de mass-media, susține presa norvegiană , citând din interogatoriile poliției.

Teroristul care a ucis, la 22 iulie 2011, 77 de oameni în dublul atac comis la Oslo și pe insula Utoeya, considera mass-media şi pe jurnalişti drept o ”ţintă prioritară”, scrie presa norvegiană, conform ”Le Figaro”.   Intenția sa clară era aceea de a comite un atac și împotriva presei. Când şi-a pregătit dublul atentat, extremistul de dreapta a studiat şi posibilitatea plasării de bombe la sediul din Oslo al NRK,  grupul norvegian public de radio și televiziune, precum şi la sediile ziarelor VG şi Aftenposten din capitală.

Planul niorvegianului era extrem de minuțios, făcând plimbări zilnice cu bicicleta în zonele respective, pentru a vedea unde îşi luau pauza de ţigară ziariştii de la NRK, precizează grupul norvegian.

Potrivit NRK, care era ţinta numărul unu, Breivik vroia să fabrice două bombe de 50 - 60 kilograme, pe care le-ar fi livrat el însuși, îmbrăcat în uniforma specifică grupului de mesagerie Fed-ex.

Ne puteți urmări și pe Google News

Anders Breivik a spus în timpul anchetei că a renunţat în final la acest plan, considerând că atacarea insulei Utoeya este mai uşor de realizat.Aici, extremistul norvegian a deschis focul asupra tinerilor laburişti care participau la o tabără de vară, ucigând 69 dintre ei.