Evenimentul Zilei > International > Un NOROVIRUS face ravagii în Coreea de Sud. Soldații iau locul gărzilor de securitate la JOCURILE OLIMPICE
Un NOROVIRUS face ravagii în Coreea de Sud. Soldații iau locul gărzilor de securitate la JOCURILE OLIMPICE

Un NOROVIRUS face ravagii în Coreea de Sud. Soldații iau locul gărzilor de securitate la JOCURILE OLIMPICE

Coreea de Sud a desfășurat 900 de soldați pe străzi, după ce 1.200 de gărzi de securitate au fost retrase în urma contactării unui virus, în campusul Jocurilor Olimpice de Iarnă din Pyeongchang.

Organizatorii spun că 41 de persoane din gărzile de securitate au suferit brusc de simptome ale unei infecții cu un norovirus (cum sunt vomă, diaree, etc) și au fost transportate la spital.

Epidemia vine cu doar câteva zile înainte de deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă 2018 din Coreea de Sud, care va avea loc joi.

Pentru a prevenirea extinderii bolii, ceilalți membri ai gărzilor de securitate au fost retrași și înlocuiți cu 900 de militari, începând de ieri, precizează un anunț al comisiei olimpice de la Pyeongchang, citat de CNN.

„Personalul militar va fi responsabil pentru controlul de securitate la 20 de locuri în care se organizează jocurile și vor avea rol de a controla, ceea ce făceau civilii, înainte de a se îmbolnăvi, iar când starea lor se îmbunătățește ei vor putea reveni”, au explicat autoritățile.

Toate persoanele afectate sunt în stare stabilă; acum s-a trecut la dezinfecția în camere și autobuze în Satul Olimpic.

Primul eveniment va fi organizat joi, 8 februarie. Competițiile se vor desfășura timp de două săptămâni, înainte de ceremonia de închidere de duminică, 25 februarie.

Centrul Coreean pentru Controlul și Prevenția Bolilor (KCDC) a anunțat că toți cei 41 care s-au îmbolnăvit stăteau în aceeași clădire din Pyeongchang.

În prezent, s-au luat măsuri pentru verificarea celorlalte persoane expuse virusului, verificarea sursei, controlul infecției și prevenirea extinderii, au anunțat organizatorii. Se analizează apa și mâncarea și vor fi verificate locurile de cazare ale angajaților din zonă.