Informațiile din ce în ce mai numeroase conform cărora alianța PSD-ALDE s-ar rupe sunt privite cu amuzament de europarlamentarul ALDE Norica Nicolai. “Îmi vine să zâmbesc, este știrea zilei de câteva zile. E ca poezia aia a lui Topârceanu.. Se întretaie știrile dar să știți că ALDE nu știe nimic despre aceste neînțelegeri.Tot ce știm este că avem un proiect de guvernare pe care înțelegem să îl ducem până la capăt. Ar fi minunat să reziste o coaliție în România. Dacă privim înapoi, toate coalițiile au avut o problemă, dar noi, în acest moment, suntem determinați să continuăm această coaliție”,  a declarat, Norica Nicolai, pentru EVZ.

Europarlamentarul nu ascunde că în coaliție sunt puncte de vedere diferite, “dar va trebui să ne obișnuim cu lucrul acesta”. Norica Nicolai nu știe, așa cum s-ar fi speculat în presă, dacă unii dintre colegii de partid i-ar fi cerut lui Călin Popescu Tăriceanu ieșire ALDE de la guvernare din cauza divergențelor cu PSD, comentând, “aflatul în treabă pe presă este sport național, nu numai la politicieni.” Iar ironiile lui Liviu Dragnea privind acordul pe Justiție propus tuturor partidelor de către Călin Popescu Tăriceanu nu ar fi un motiv de rupere a coaliției.

“Eu cred că dincolo de toate ironiile astea nu există nimic care să ne îngrijoreze în momentul de față. Dacă vom avea o astfel de decizie (de rupere a coaliției), cu siguranță o vom lua în forurile statutare, dar în România toată lumea are o treabă cu bârfa pe la colțuri, cu știrile alarmiste. Și trebuie să înțeleagă toți că nu putem gândi identic. Inclusiv între noi nu ne putem pretinde să avem același tip de gândire. Ne-am cam săturat de gândirea unică”, a  punctat Norica Nicolai. E a făcut referire la legea offshore  unde ALDE a gândit diferit dar, în final, s-a ajuns la consens. “Din păcate, există în realitatea noastră politică prea mulți care vor să își impună un punct de vedere fără să gândească că pot fi alții care gândesc diferit și pot gândi uneori mai bine.”

Norica Nicolai a negat și excluderea partidului său din Grupul Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa din Parlamentul Europei, atacându-l direct pe președintele Franței. “Nu se pune problema excluderii noastre din ALDE Europa. Dacă ar fi fost o decizie de excludere, procedurile îi obligau ca până vineri să ne comunice. Nu ni s-a comunicat nimic. Eu înțeleg că domnul Emmanuel Macron își dorește un grup politic personal în Parlamentul European, pot să înțeleg și napoleonismul domnului Macron, dar va trebui să câștige alegerile în Franța și în mai mult de șase țări europene. Așa că mă îndoiesc. Eu sunt destul de sceptică cu privire la aceste ambiții pe care unii le au și folosesc pe alții de aici. Mă refer la USR și la Cioloș”, a încheiat Norica Nicolai.

 

Te-ar putea interesa și: