Noi acuzaţii de hărţuire sexuală împotriva prezidenţiabilului republican Herman Cain. O victimă îşi dezvăluie identitatea

Noi acuzaţii de hărţuire sexuală împotriva prezidenţiabilului republican Herman Cain. O victimă îşi dezvăluie identitatea

La doar o săptămână după ce republicanul Herman Cain, un prosper om de afaceri de culoare care speră să obţină învestitura partidului în cursa pentru Casa Albă, dădea explicaţii contradictorii despre acuzaţiile de hărţuire sexuală lansate la adresa sa de trei femei rămase neidentificate, o a treia a ieşit public cu un atac similar ce riscă să spulbere ambiţiile politice ale candidatului, scrie The Guardian.

Sharon Bialek a povestit ziariştilor, chemaţi special pentru aceste dezvăluiri la un club din Manhattan, cum Herman Cain i-ar fi cerut favoruri sexuale în urmă cu 14 ani când ea îl abordase pentru a o ajuta să îşi găsească o slujbă. Incidentul s-ar fi produs în maşina acestuia, în iulie 1997.

"S-a aplecat peste mine deodată şi mi-a băgat mâna sub fustă, trăgându-mă în jos de cap", a declarat femeia. Când femeia şi-a dat seama ce intenţii are Cain, pe atunci preşedintele asociaţiei proprietarilor de restaurante din SUA, ea l-ar fi respins. "Vrei sau nu o slujbă?" i-ar fi replicat Cain, vizibil iritat de reacţia femeii.

Ea a povestit incidentul prietenului ei şi unui alt om de afaceri, ambii fiind deja audiaţi de poliţişti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dezvăluirile sale vin la doar o săptămână după acuzaţii similare lansate de trei femei la adresa candidatului republican. Bialek este însă prima dintre presupusele victime care decide să îşi facă publică identitatea, dând acuzaţiilor o mai mare greutate, cel puţin din punct de vedere mediatic.

Herman Cain a refuzat zilele acestea să mai răspundă întrebărilor ziariştilor americani legate de acuzaţiile de hărţuire sexuale formulate împotriva sa. "Subiect închis", le-a răspuns el acestora de fiecare dată.

Acuzaţiile şi răspunsurile nesigure ale candidatului republican riscă să îi afecteze iremediabil şansele de a se menţine în cursa internă. Întrebarea care se pune acum este dacă Herman Cain va mai participa la prima rundă de alegeri interne, din statul Iowa, pe 3 ianuarie, sau se va retrage înainte.

Un sondaj dat publicităţii duminica trecută arată că 35 la sută dintre respondenţi au o părere proastă despre candidatul republican, în creştere de la 18 procente, ca rezultat al recentelor dezvăluiri. El va fi nevoit să răspundă acestor acuzaţii, fie că îi place sau nu, la noua dezbatere televizată a candidaţilor republicani programată mâine seară.