Evenimentul Zilei > Social > Noi reguli de trafic. Vezi unde şoferii vor fi obligaţi să circule altfel
Noi reguli de trafic. Vezi unde şoferii vor fi obligaţi să circule altfel

Noi reguli de trafic. Vezi unde şoferii vor fi obligaţi să circule altfel

Primăria sectorului 4 propune spre consultare cetăţenilor un proiect privind reamenajarea din punct de vedere al traficului auto şi pietonal a zonei Tineretului şi a celei cuprinse între şoselele Olteniţei şi Berceni şi strada Ion Iriceanu ("Triunghiul Berceni"), potrivit unui anunţ postat pe site-ul administraţiei locale.

Conform sursei citate, se pune în discuţie impunerea unor noi reglementări ale traficului auto, prin introducerea de sensuri unice, cu amenajarea de locuri de parcare suplimentare de o parte şi de alta a zonelor carosabile, precum şi bolarzi pentru prevenirea parcării pe zonele pietonale.

Reglementările propuse se referă numai la arterele principale ce străbat zonele rezidenţiale în discuţie şi nu ating în niciun fel accesele către spaţiile de parcare deja amenajate, care se vor menţine în totalitate, precizează sursa citată.

"Odată cu reglementările propuse, străzile se vor marca şi semnaliza corespunzător, circulaţia devenind mai fluentă şi mai sigură, eliminându-se obstacolele ce se regăsesc în prezent atât pe partea carosabilă, cât şi pe trotuare (autovehiculele parcate în număr mare pe unde este posibil)", se arată în anunţul postat pe site.

Potrivit acestuia, motivele pentru care se impun noi reglementări de trafic în zonă sunt: creşterea numărului de autovehicule, de unde necesitatea amenajării de parcări pentru rezidenţi; aducerea traficului auto şi pietonal la un grad sporit de siguranţă şi confort, prin eliberarea trotuarelor de autovehiculele parcate, ce obturează parţial sau total căile de acces pietonal existente; mărirea vitezei de deplasare a autovehiculelor atât prin intersecţiile interioare zonelor, cât şi pe segmentele dintre intersecţii, prin asigurarea unei părţi carosabile de lăţime corespunzătoare, pe care să nu se găsească alte autovehicule parţial parcate.

Anunţul privind consultarea publică a fost făcut la începutul lunii februarie, când cetăţenii au fost rugaţi ca în termen de 30 de zile să trimită sugestiile lor la adresa de email [email protected] sau să le depună scriptic la registratura autorităţii locale din strada George Coşbuc nr. 6-16.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: