Evenimentul Zilei > Actualitate > Noi RAIDURI în Siria: Rusia folosește bombale BETAB-500, cu PENETRAȚIE și bombele TELEGHIDATE cu laser împotriva ISIS și Al-Qaida
Noi RAIDURI în Siria: Rusia folosește bombale BETAB-500, cu PENETRAȚIE  și bombele TELEGHIDATE cu laser împotriva ISIS și Al-Qaida

Noi RAIDURI în Siria: Rusia folosește bombale BETAB-500, cu PENETRAȚIE și bombele TELEGHIDATE cu laser împotriva ISIS și Al-Qaida

Rusia a anunțat că a executat în ultimele 24 de ore noi lovituri asupra a zece ținte ale ISIS, extinzând aria campaniei sale aeriane.

Ministerul rus al Apărării a anunțat:

„În ultimele 24 de ore, avioane Su-34, Su-24M și Su-25 au efectuat 20 de raiduri. Au fost lovite zece ținte de infrastructură ale grupării de bandiți a ISIS.”

Loviturile au vizat, potrivit Moscovei, ținte în provincia Idlib (nord-vest) – unde, potrivit Observatorului Sirian al Drepturilor Omului, ISIS nu este prezent, ci Frontul Al-Nosra (aripa siriană Al-Qaida) – ca și în provincia Raqqa (nord-est), fieful sirian al Statului Islamic.

Potrivit ministerului, aparatele Su-25 au atacat o tabără de antrenament în provincia Idlib și au „distrus ascunzătorile teroriștilor și un atelier de fabricare a explozibililor, inclusiv a centurilor sinucigașe”.

Aparatele de luptă rusești au bombardat de asemenea opt ținte ISIS din zona Jisr Al-Shougour, provincia Idlib, se mai arată în comunicat.

Ministerul a precizat că avioanele Moscovei au lansat din nou bombe penetrante de mare putere.

„Patru posturi de comandă ale grupărilor înarmate ale ISIS au fost distruse grație bombelor BETAB-500, care pătrund prin beton.”

De asemenea, un post de comandă și un depozit de muniții au fost lovite în apropiere de localitatea Maaret Al-Nooman, din Idlib.

Pe de altă parte, bombardierele Su-34 au atacat o tabără de antrenament și un depozit de muniții în provincia Raqqa, folosind bombe teleghidate cu laser și distrugând tabăra, se mai arată în comunicatul de război.