NOI PROTESTE la Pungești. 100 de oameni au manifestat împotriva gazelor de șist

NOI PROTESTE la Pungești. 100 de oameni au manifestat împotriva gazelor de șist

Mitingul a durat aproximativ două ore, protestatarii plecând în marș de la Pungești către satul Siliștea, potrivit mediafax.ro.

Acțiunea de protest a fost organizată de Asociaţia "Mişcarea de Rezistenţă Pungeşti" și a început în localitatea Armăşoaia, unde au scandat lozinci precum: "Refuz, rezist, gazelor de şist", "Pungeştii şi cu moţii fugăresc din ţară hoţii". De asemenea, oamenii au afişat pancarte pe care scria: "Uniţi salvăm toată România", "Roşia şi Pungeşti, două inimi româneşti".

Apoi, protestatarii, majoritatea localnici, au pornit în marş, din dreptul casei primarului Mircea Vlasă, scandând, printre altele, "Jos primarul" şi "Hoţul", până în satul Siliştea, unde compania Chevron desfăşoară activităţi de amenajare a platformei pe care urmează să fie amplasată prima sondă de explorare a gazelor de şist din judeţul Vaslui.

"Protestul de astăzi s-a desfăşurat în semn de solidaritate cu alte acţiuni similare din ţară, însă ne dezicem de protestele organizate de partidele politice. La finalul acţiunii, am mulţumit jandarmilor pentru colaborare, mai ales că protestele s-au desfăşurat fără incidente", a declarat Constantin Pâslaru, unul dintre liderii protestatarilor, citat de mediafax.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe lângă localnicii din Pungeşti, au participat la protest şi persoane din Vaslui, Iaşi, Galaţi, Bârlad şi comuna vasluiană Ivăneşti.