Evenimentul Zilei > Social > Noi privilegii pentru polițiști! Pot primi până la 2000 de lei lunar
Noi privilegii pentru polițiști! Pot primi până la 2000 de lei lunar

Noi privilegii pentru polițiști! Pot primi până la 2000 de lei lunar

Potrivit Ordinului Ministerului Justiţiei nr. 482/C/2020, polițiștii care lucrează în penitenciare au posibilitatea de a primi o sumă de bani cu care și-ar putea plăti rata sau o parte dintr-o rată a unui credit făcut pentru cumpărarea unei case sau pentru contractul de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei case.

Pentru a putea beneficia de această sumă de bani, polițiștii care lucrează în penitenciare pot depune o cerere la care trebuie anexată o declarație pe propria răspundere privind respectarea mai multor condiții, un angajament privind comunicarea, în termen a cinci zile, a oricărei schimbări apărute ce ar putea anula dreptul la acest ajutor, o copie a actului de identitate, o copie a contractului de credit sau vânzare-cumpărare a locuinţei şi un extras de carte funciară.

Pe lângă asta, pentru a beneficia de acest ajutor, polițiștii trebuie să îndeplinească anumite condiții după cum urmează:

  • să aibă un contract ipotecar sau imobiliar sau să aibă un încheiat un contract de vânzare-cumpărare cu plata în rate a unei case.
  • poliţistul nu are voie să deţină o locuinţă în localitatea în care lucrează şi nici soţul/soţia sau copiii poliţistului de penitenciar care vrea să beneficieze de bani de la stat.
  • trebuie să nu fi vândut o locuinţă aflată în localitatea în care lucrează, după data la care au fost angajaţi în sistemul administraţiei penitenciare.

„Nu e un drept în plus, este un drept care înlocuieşte compensarea chiriei. Cei care aveau dreptul la compensarea chiriei, dacă îşi cumpără apartament în rate, pot să dea practic acei bani la rate. Asta presupune ordinul. Nu e un drept în plus”,  a spus Sorin Dumitraşcu, preşedintele sindicatelor din penitenciare, pentru mainnews.ro.

„Nu va acoperi valoarea totală a ratei, cum nici valoarea chiriei nu era acoperită de fiecare dată, dar justificarea e legată de faptul că foarte mulţi dintre colegii noştri atunci când termină şcoala merg în alte unităţi penitenciare decât cele din domiciliu. Pentru că statul nu le poate acoperi acele locuinţe de serviciu aşa cum era odată, a găsit această variantă de a compensa o parte din chiria. Acum, pentru stabilizarea personalului, acest ajutor poate fi folosit şi pentru plata unei părţi a ratei.

Nu acoperă întregul credit. Compensaţia lunară poate să acopere maxim jumătate din salariul polițistului. Înseamnă între 800 de lei şi 2 000 de lei. Depinde de la caz la caz”, a explicat fostul director al ANP.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.