Evenimentul Zilei > International > Noi imagini terifiante cu DEZASTRUL de la Mecca. Inginerii spun că macaraua a fost construită PERFECT: „A fost mâna lui Dumnezeu”. Firma familiei lui Bin LADEN deţinea macaraua VIDEO
Noi imagini terifiante cu DEZASTRUL de la Mecca. Inginerii spun că macaraua a fost construită PERFECT: „A fost mâna lui Dumnezeu”. Firma familiei lui Bin LADEN deţinea macaraua VIDEO

Noi imagini terifiante cu DEZASTRUL de la Mecca. Inginerii spun că macaraua a fost construită PERFECT: „A fost mâna lui Dumnezeu”. Firma familiei lui Bin LADEN deţinea macaraua VIDEO

Cel puţin 107 persoane au murit, iar alte 238 au fost rănite după prăbuşirea macaralei prin acoperişul Marii Moschei de la Mecca, conform bilanţului anunţat sâmbătă de autorităţile saudite.

Marea Moschee (Masjid al-Haram) era plină în momentul producerii accidentului, în contextul în care zeci de mii de musulmani din întreaga lume se află la Mecca înaintea pelerinajului anual programat la sfârşitul lunii septembrie.

Imaginile surprind sute de persoane pline de sânge şi zeci de cadavre.

Sute de mii de musulmani sunt aşteptaţi să participe, la sfârşitul lunii septembrie, la pelerinajul de la Mecca.

Jurnaliştii americani au marcat coincidenţa bizară care a făcut ca exact în ziua de 11 septembrie să aibă loc un asemenea accident. Aceştia au mai consemnat faptul că luna aceasta a început un pelerinaj la capătul căruia ar trebui să ajungă la Mecca sute de mii de musulmani.

Accidentul, interpretat drept "mâna lui Dumnezeu"

Unul dintre inginerii care au proiectat construcţia de la Mecca susţine că accidentul a fost voia lui Dumnezeu.

Bărbatul a insistat că nu a fost nici o problemă tehnică şi că motivul accidentului nu ţine de uman, ci doar de divinitate, având în vedere modul impecabil în care a fost instalată macaraua.

În cursul zilei de ieri, inginerul, care nu a vrut să îşi dezvăluie numele, a susţinut că macaraua a fost instalată într-un “mod extrem de profesionist”, însă ceea ce s-a întâmplat a fost pur şi simplu un act al lui Dumnezeu.
Sheikh Ahmed Al- Ghamdi , fostul șef al poliției religioase de la Mecca , a declarat că accidentul a fost un "test" de la Dumnezeu .

"Trebuie să acceptăm ce s-a întâmplat", a continuat Sheikh, care susţine ideea unei investigaţii riguroase.

Regele Arabiei Saudite a promis să afle cauza prăbuşirii macaralei înaintea pelerinajului anual de la Mecca.

Salman a transmis condoleanţe familiilor celor decedaţi, apoi a vizitat un spital local pentru a verifica starea victimelor.

Jurnaliştii americani au marcat coincidenţa bizară care a făcut ca exact în ziua de 11 septembrie să aibă loc un asemenea accident. Aceştia au mai consemnat faptul că luna aceasta a început un pelerinaj la capătul căruia ar trebui să ajungă la Mecca sute de mii de musulmani.

 

"Mi-aş fi dorit să mor în accident, având în vedere că s-a întâmplat la o oră sfântă şi într-un loc sfânt", a declarat Mohammed Ibrahim, un egiptean venit în pelerinaj.

"Am auzit brusc un tunet şi apoi un zgomot extraordinar de puternic. A fost sunetul macaralei care se prăbuşea", a continuat bărbatul.

Un alt vizitator care se afla în Mecca la momentul prăbuşirii macaralei, povesteşte că toţi cei din jur erau extrem de speriaţi, isterici chiar.

"Am văzut oameni care mureau în faţa mea", a declarat un alt martor.

Fotografii postate pe Twitter arătau trupuri acoperite de sânge în curtea moscheei, unde o parte din macara a aterizat.

În cursul zilei de ieri, oamenii pur şi simplu mergeau în mijloc dezastrului, făcând poze macaralei căzute sau chiar făcându-şi fotografii cu scena ororii pe fundal.

Unele voci critice au afirmat că autorităţile au fost neglijente când au lăsat macaralele să fie amplasate chiar deasupra locului sfânt. Imaginile postate pe reţelele de socializare arată scene terifiante după ce macaraua s-a prăbuşit, lăsând în urmă cadavre, oameni răniţi şi traumatizaţi, dar şi daune majore la locul de pelerinaj al sutelor de mii de musulmani.

 

Firma care deţine macaraua este a familiei lui Osama Bin Laden

Un alt detaliu extrem de interesant este faptul că macaraua, care s-a prăbuşit peste centrul religios în care vin anual mii de oameni, aparţinea firmei familiei lui Osama Bin Laden.

Saudi BinLaden Group a fost fondată de tatăl bilionar al lui Osama Bin Laden, firma având un număr mare de contracte cu clădiri importante.

Printre acestea se numără cea mai înaltă clădire din lume, Kingdom Tower, în Jeddah, sau linia de cale ferată de mare viteză Haramain, care va lega Mecca de Medina.

Fotografii făcute înaintea dezastrului arată că macaraua a fost lovită de un fulger în timpul furtunii, iar autorităţile se îndoiesc că vremea extremă a fost de vină. Macaraua a căzut în partea de est a moscheei, cu partea de sus a structurii care s-a prăbuşit pe acoperiş.

Aşadar, pe 11 septembrie, la 14 ani de la tragedia din Statele Unite, când turnurile gemene World Trade Center au fost doborâte de patru avioane coordonate de Osama Bin Laden, o macara care aparţine companiei familiei lui Bin Laden trimisă să desfăşoare un proiect de construcţie la Mecca, locul sfând al islamului, este lovită de un fulger şi cade peste acoperişul marii moschei, omorând cel puţin 107 musulmani devotaţi.