Evenimentul Zilei > Actualitate > Noi dovezi științifice: Bărbații, în pericol! De ce mor mai des decât femeile de COVID 19
Noi dovezi științifice: Bărbații, în pericol! De ce mor mai des decât femeile de COVID 19

Noi dovezi științifice: Bărbații, în pericol! De ce mor mai des decât femeile de COVID 19

Bărbații au mai multe șanse decât femeile să moară din cauza coronavirusului, sugerează noi date medicale date publicității de specialiști.

În Italia, bărbații au reprezentat 55% din cazurile de COVID 19, respectiv 69% din decesele cauzate de boală. Și cifrele colectate din  Anglia și Țara Galilor arată că 61% dintre cei care au murit în urma bolii provocate de coronavirus au fost bărbați. În Germania bărbații reprezintă 52% din cazuri și 65% din decese.

O patologie cardiovasculară poate crește șansele ca cineva să moară de coronavirus, arată medicii. Cele mai recente date au confirmat că bărbații – în special bărbații în vârstă – sunt mai susceptibili să moară din cauza coronavirusului decât femeile, asta și pentru că aceștia suferă mai degrabă de anumite boli cronice.

În plus, oamenii de știință consideră că o explicație ar putea fi că bărbații au mai multe șanse să se angajeze într-un „comportament riscant”, cum ar fi băutul și fumatul, ceea ce duce la boli cardiovasculare care pot crește șansele ca cineva să moară de coronavirus.

Unii medici au sugerat că aceste diferențe sunt atât de mari încât bărbații și femeile ar trebui să primească tratament diferit pentru infecțiile virale. Există, de asemenea, dovezi că femeile sunt mai bune în lupta împotriva infecțiilor, deoarece au mai puțin testosteron care este imunosupresiv.

Sursa: Dailymail.co.uk