Noi directori la RADET și RATB

Noi directori la RADET și RATB

Opinia generală este că managementul RADET şi RATB nu s-a ridicat la nivelul aşteptat, a declarat viceprimarul Cornel Pieptea, după şedinţa CGMB de miercuri în care au fost schimbate consiliile de administraţie ale celor două regii.

''La RADET, în acest an, întreruperile au fost mai multe ca niciodată, durata lor a fost extrem de mare, iar, de fiecare dată când a fost frig afară, a fost frig şi în case. Mă aştept ca noul consiliu să facă minuni, el este format din oameni extrem de competenţi, specialişti în finanţe, litigii juridice şi pe tehnic. Am aşteptări extrem de mari de la acest consiliu de administraţie al RADET, procedura de transformare în societate este întârziată, termenul, care a fost stabilit, este deja depăşit. Sper că ei vor readuce la zi acest proiect de transformare în societate şi, ulterior, de fuziune a RADET cu ELCEN'', a afirmat Pieptea.

Întrebat când vor fi transferate acţiunile ELCEN din propietatea statului în cea a Capitalei, viceprimarul a afirmat că decizia ţine de Executiv. ''Eu am solicitat şi cer în continuare RADET să fie pregătită pentru această etapă şi, în paralel, să pregătească o nouă strategie pentru situaţia în care Guvernul nu îşi va respecta promisiunea'', a declarat viceprimarul Capitalei. Potrivit acestuia, pentru niciuna dintre cele două regii ale Municipalităţii nu există un contract de delegare a serviciului public.

Pieptea a spus că, în ceea ce priveşte mijloacele de transport în comun, situaţia este ''delicată'', iar în multe cazuri ''la limita legală a funcţionării''. ''Mă refer la ITP, pe care sunt obligate să îl obţină maşinile periodic, anul acesta vom avea suficiente fonduri în buget astfel încât să începem înlocuirea pieselor ce trebuie puse din nou pe maşini. Există, din parcul de 1.000 de autobuze, peste 200 care sunt trase pe dreapta, în principiu din lipsă de piese pentru a fi înlocuite'', a menţionat viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea.

Ne puteți urmări și pe Google News

În altă ordine de idei, el a afirmat că, în prezent, subvenţia se stabileşte printr-o negociere între primar şi cele două regii pe baza unor documente justificative. ''Dacă ar exista un contract de delegare, aşa cum prevede legea, nu ar putea nimeni să stea şi să se tocmească pe cuantumul subvenţiei. Am avea o formulă clară pe care toată lumea ar accepta-o (...)'', a adăugat Pieptea.