Câte platforme de videochat sunt în România. Sute de mii de persoane lucrează în domeniu

Câte platforme de videochat sunt în România. Sute de mii de persoane lucrează în domeniuSursa: Pixabay

În România este o explozie a industriei videochat-ului, sunt mii de firme care au acest obiect de activitate la noi în țară şi peste sute de mii de persoane care lucrează în acest domeniu, a declarat  şeful ANAF, Lucian Heiuș.

Lucian Heiuş, şeful ANAF, a declarat că în România sunt 5.000 de firme şi peste 400.000 de persoane care lucrează oficial în domeniul videochat -ului, iar sumele de bani câștigate pot fi urmărite prin bănci.

Se poate spune că este o industrie la mare căutare, iar veniturile foarte mari, care se câștigă în domeniu, vorbesc de la sine. Interesant însă este că majoritatea banilor nu vin de la cetăţeni români.

Este prima confirmare oficială în legătură cu fenomenul videochat-ului din România

„Astăzi, dacă vorbim de veniturile care se obţin de pe platformele de videochat, aflăm orice informaţie. Există cinci platforme mari, unde orice firmă care funcţionează în România pe acest domeniu de activitate are un contract cu ei şi de acolo primesc bani. Aceşti bani intră prin bancă, îi putem urmări”, a spus preşedintele ANAF.

Este pentru prima dată când există oconfirmare oficială în legătură cu fenomenul videochat-ului din România: „Sunt discuţii că ar lucra ca persoane fizice peste 400.000 în această industrie, pentru că veniturile sunt mari, însă ce e interesant este că 99% din venituri nu sunt de la cetăţeni români, ca să fie foarte clar.

Românii care urmăresc aceste platforme sunt într-un număr foarte mic, însă banii sunt făcuţi în România şi plătiţi în România şi avem multe acţiuni de contor pe firmele de videochat. Şi cu ani în urmă erau. Mulţi nu înţelegeau că, de fapt, este o activitate, că ar trebui să aibă angajaţi, persoanele care prestează acea muncă şi cred că e un proces mult mai vechi. Astăzi avem instrumentele necesare pentru a putea monitoriza şi acţiona asupra acestor industrii”, a mai spus Lucian Heiuş.

ANAF îi ajută să completeze declaraţia unică şi să plătească impozite către stat

Potrivit acestuia, ANAF a realizat un ghid prin care persoanele care activează în industria de videochat pot afla cum să îşi declare veniturile şi să plătească impozitele la stat.

„Foarte multe persoane fizice care acționează în nume propriu, folosind alt gen de platforme, nu neapărat având o societate, deja vin, se interesează. Noi am făcut și un ghid, care este pe site-ul ANAF-ului, ca să le explicăm cum pot să își depună declarația unică, să își declare veniturile și să își plătească impozitele”, a mai declarat preşedintele ANAF, potrivit digi24.ro.

'