Evenimentul Zilei > International > Noi descoperiri despre coronavirus. Care este perioada de incubație a virusului ucigaș
Noi descoperiri despre coronavirus. Care este perioada de incubație a virusului ucigaș

Noi descoperiri despre coronavirus. Care este perioada de incubație a virusului ucigaș

Cel mai recent studio despre corona virus, care a fost publicat în New England Journal of Medicine, arată că perioada de incubație a noului coronavirus este, în medie, de 5,2 zile.

Potrivit studiului această perioadă de incubație variază, însă, de la un pacient la altul.

Cercetătorii chinezi au spus că își bazează concluziile pe observațiile medicale făcute pe parcursul a 14 zile în cazul persoanelor expuse la virus.

Organizația Mondială a Sănătății informa, luni, că perioada de incubație variază de la două la zece zile în cazul acestei infecții cu coronavirus, care are drept simptome febra, tusea și problemele respiratorii.

Cercetătorii au studiat primii 425 de pacienți diagnosticați cu acest virus pentru a stabili alte două caracteristici fundamentale ale epidemiei. De la prima manifestare, în Wuhan, în decembrie, numărul pacienților s-a dublat la fiecare 7,4 zile.

Totodată, cercetătorii sunt de părere că situația este comparabilă cu cea din timpul epidemiei de Sindrom Acut Respirator Sever (SARS), din 2002-2003 (3).

Cercetătorii au mai descoperit că transmiterea de la om la om s-a făcut încă de la mijlocul lunii decembrie 2019.

Concluziile noului studiu sunt similare cu cele ale unuia realizat de o echipă de cercetători din Olanda, care a descoperit că perioada de incubație este de 5,8 zile, cu mari variații, potrivit dcnews.ro