Noi amenzi pentru șoferi. Este strict interzis să facă asta

Amenzi. Sursa foto: Arhiva EvZ

Noi amenzi pentru șoferi. Ei riscă să fie sancționați dacă nu respectă această interdicție. Regula se aplică doar în anumite zone din motive de protecție.

Noi amenzi pentru șoferi. În Austria, șoferii care claxonează fără un motiv bine întemeiat riscă să fie sancționați.

Avocatul ÖAMTC, Martin Hoffer, explică: „Conform Legii privind circulația rutieră, claxoanele pot fi acționate doar atunci când siguranța rutieră o impune În special în fața școlilor, a spitalelor și pe timp de noapte, claxoanele nu trebuie să fie acționate mai mult decât este necesar.”

Interdicția de claxonare se aplică în anumite zone din motive de protecție împotriva zgomotului. Există și semne care îi avertizează pe șoferi.

„Aceasta prevede că claxonul poate fi folosit în aceste zone dacă niciun alt mijloc nu ar fi suficient pentru a proteja persoanele de pericol. Dacă, de exemplu, o frânare de urgență ar fi suficientă pentru a preveni un accident, claxonul nu trebuie să fie efectiv acționat”, mai explică expertul.

Amenzi de 726 de euro

Bicicletele sunt considerate vehicule în conformitate cu Legea privind circulația rutieră. Avocatul a spus că și bicicliștii riscă amenzi mari dacă nu repesctă interdicția de claxonare. Cei care încalcă regula pot să primească o sancțiune de 726 de euro.

„Cu toate acestea, mulți bicicliști văd clopoțelul ca pe o modalitate de a „elibera drumul”. Aceasta este, de asemenea, o infracțiune care se pedepsește: Sunetul neautorizat poate costa până la 726 de euro – la fel ca și claxonatul atunci când conduceți o mașină”, avertizează avocatul.

Sursa foto Arhiva EVZ

Claxonatul este interzis și pentru vehiculele feroviare. Și cei care merg la nuntă riscă să fie amendați dacă claxonează fără un motiv.

„Sunetul este permis pentru a anunța plecarea din stație. În rest, însă, tramvaiele au voie să sune doar dacă siguranța rutieră o cere”, spune expertul. „În sine, claxonatul este interzis în astfel de cazuri. Cu toate acestea, se pare că nu a existat niciodată un caz în care polițiștii să oprească o petrecere de nuntă și să le ceară tinerilor căsătoriți să plătească. Cel puțin până acum, nu a ajuns la noi nicio plângere.”

Avocatul le recomandă șoferilor să claxoneze, dacă n-au altă alternativă.

„În cazul în care apare o situație riscantă, este bineînțeles mai bine să claxonezi fără permisiune decât să riști un accident”, a fost recomandarea acestuia, potrivit krone.at.