Noi acuzații bombă în cazul Colectiv! Ce au ascuns trei șefi ai pompierilor

Noi acuzații bombă în cazul Colectiv! Ce au ascuns trei șefi ai pompierilor

Parchetul General a cerut conducerii ISU să trimită înregistrările din noaptea incendiului de la Colectiv, lucru pe care șefii pompierilor l-au făcut doar selectiv

Apar noi dezvăluiri în dosarul Colectiv, în legătură cu înregistrarea care a fost ascunsă timp de 4 ani în care se arată modul în care au acționat pompierii în noaptea tragediei.

Potrivit digi24.ro/, surse din Parchetul General au confirmat postului de televiziune că procurorii au trimis acum patru ani, conducerii ISU două cereri, una din ele referindu-se la prezentarea unui raport al activității pompierilor din acea noapte la care să fie atașate și imagini, dacă ar fi fost făcute.

Cererea Parchetului General a fost făcută că urmare a deschiderii unui dosar penal pentru ucidere din culpă.

Reprezentanții ISU au pus la dispoziția procurorilor doar niște cadre filmate în interiorul clubului Colectiv, nefiind trimis niciun fragment din înregistrarea publicată joi de ziarul  Libertatea. Chiar dacă dețineau înregistrarea, reprezentanții ISU nu au trimis-o procurorilor, făcând doar o selecție și trimițând doar niște imagini din interiorul clubului. Cei trei șefi ai ISU au declarat că Parchetul General nu le-a solicitat niciodată să le transmită „punctual”  cadrele , dar au omis să spună că au trimis procurorilor imagini din interiorul clubului.

Ioana Ciurlea, jurnalist Digi24, consideră că acest lucru poate fi considerată o posibilă infracțiune, referindu-se la articolul  275 din Codul Penal:

„Sustragerea, distrugerea, reţinerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 5 ani”.

Potrivit unor surse din Parchetul General, nu va fi deschis un dosar separat pentru faptul că imaginile nu au fost trimise, dar nu exclud ca cei trei șefi ai ISU București să fie audiați de  procurori în dosarul pe care ei l-au deschis în 2016.

Procurorii nu s-au gândit că pompierii ar putea să mai aibă și alte înregistrări  pe care să nu le fi transmis , potrivit surselor Digi24.

Ne puteți urmări și pe Google News