„Nu folosiți expresii, cum ar fi «băieți și fete», «măi, flăcăi», «doamnelor și domnilor» sau orice altceva asemănător care conține referiri explicite la genul persoanelor”, se arată în circulara prin care erau instruite cadrele didactice, informează National Review Online.

„Inventați nume pentru fiecare clasă, și apoi numiți-i pe toți «pinguinii purpurii», de exemplu”, se mai arată în circulară. Aceasta adaugă că elevii nu trebuie să se alinieze „ca băieți și fete”, ci după preferințe pentru „skateboard sau bicicletă / lapte sau suc / câini sau pisici / iarnă sau vară”.

„Întotdeauna să vă întrebați: nu cumva această formulă va crea o separare pe genuri?”, se mai arată în circulara către cadrele didactice.

De notat că termenul „gen” e pe cale să ia locul definitiv termenului „sex” în comunicările oficiale. În limbajul corectitudinii politice, Sexul este doar o caracteristică morfologică Întâmplătoare, ce poate fi schimbată ușor. Dar Genul este rezultatul unei Deveniri, al unor experiențe sociale și care poate varia de la o etapă la alta a vieții: acum poți fi Băiat, mâine, Fată, poimâine, Transsexual.

Instrucțiunile cuprinse în circulara din Nebraska fac parte dintr-o listă cu „12 pași pe calea integrării de gen”, pusă la punct de Gender Spectrum, o organizație care furnizează „educație, pregătire și sprijin pentru a crea un ambient sensibil și primitor pentru toți copiii de toate vârstele” (sic!).

Te-ar putea interesa și: