Evenimentul Zilei > Social > Noaptea Institutelor Culturale la București – a IX-a ediţie
Noaptea Institutelor Culturale la București – a IX-a ediţie

Noaptea Institutelor Culturale la București – a IX-a ediţie

Institutele și centrele culturale membre ale Clusterului EUNIC București și partenerii lor vă dau întâlnire la cea de-a noua ediție a Nopții Institutelor Culturale la București, vineri, 19 iunie 2015.

„Va fi o noapte lungă care va anima centrul orașului și va încânta publicul prin experiențe culturale interesante și variate. Programul cuprinde filme, muzică, teatru, spectacole de dans, poezie, ateliere de creație, concursuri, jocuri, lecturi, cursuri de limbă, expoziții, evenimente alternative și interactive, performance, degustări și târguri de bunătățuri și produse hand-made”, promit organizatorii.

Institutul Cultural Român aşteaptă iubitorii de cultură la sediul din Aleea Alexandru nr. 38 cu un program extins, presărat cu momente artistice diverse: o expoziție-capsulă, care prezintă câteva dintre cele mai importante proiecte de design românesc recente, incluse în cadrul evenimentului „Romanian Design Week”, teatru nonverbal pentru copii cu vârste de la 1 la 3 ani, un concert susținut de „Electric Brother Live Band”, un performance susținut de dansatorul vienez de origine turcă Ziya Azazi și proiecția celor mai recente scurtmetraje românești prezentate în cadrul secțiunii „Short Film Corner” a Festivalului Internațional de Film de la Cannes 2015. Oferta culturală va fi completată de surprize culinare.

Noaptea Institutelor Culturale este un proiect al Clusterului EUNIC Bucureşti (Reţeaua Europeană a Institutelor Culturale Naţionale), coordonat în 2015 de Institutul Francez din Bucureşti şi organizat de British Council, Centrul Ceh, Centrul Cultural Turc „Yunus Emre“, Delegaţia Valonia-Bruxelles, Forumul Cultural Austriac, Fundaţia Culturală Greacă, Goethe-Institut, Institutul Balassi – Institutul Maghiar din Bucureşti, Institutul Cervantes, Institutul Cultural Român, Institutul Francez din Bucuresti, Institutul Italian de Cultură şi Institutul Polonez din România, împreună cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România şi Biroul de Informare al Parlamentului European în România. 

Harta și programul Nopții Institutelor Culturale la București sunt disponibile pe site-urile organizatorilor și pe pagina: facebook.com/NoapteaInstitutelorCulturale