Evenimentul Zilei > Politica > „Noaptea, ca hoții”, episodul doi? SCENARIU INCREDIBIL în politică
„Noaptea, ca hoții”, episodul doi? SCENARIU INCREDIBIL în politică

„Noaptea, ca hoții”, episodul doi? SCENARIU INCREDIBIL în politică

Preşedintele executiv al PMP, deputatul Eugen Tomac, i-a solicitat premierului Mihai Tudose să îl demită pe ministrul Educaţiei, Liviu Pop, după ce acesta a cerut revocarea şefilor unor inspectorate şcolare judeţene. De asemenea, Tomac a spus că „oameni care au responsabilitatea pregătirii noului an școlar” sunt înlocuiți „noaptea, ca hoții”.

„La mai puţin de o lună până la începerea anului şcolar, Liviu Pop a transformat educaţia într-un teatru de război, revocând din funcţii prin fax 13 şefi de inspectorate şcolare judeţene. Preocupat doar de politizarea sistemului de învăţământ şi de afacerea manualelor (de sport şi dirigenţie), acesta a devenit o adevărată ameninţare la adresa viitorului României. Îi cer premierului Tudose să îl demită de urgenţă pe ministrul Educaţiei – o catastrofă naţională”, precizează Eugen Tomac, într-un comunicat al PMP.

El adaugă că „Istoria se repetă! Oameni care au responsabilitatea pregătirii noului an şcolar ce bate la uşă, care nu au fost numiţi politic în funcţii, sunt înlocuiţi fără nicio explicaţie plauzibilă, noaptea, ca hoţii! Nu poţi demite oameni la întâmplare, fără o motivare serioasă, în lipsa unei anchete sau cercetări administrative. Ceea ce face Liviu Pop, recunoscut în mediul academic ca ministrul educaţiei fizice, este inadmisibil”.

Potrivit deputatului PMP, „din 2012, de când PSD guvernează România, educaţia a bătut pasul pe loc, ba chiar din anumite perspective a făcut paşi înapoi”.

„Haosul creat de schimbările fără noimă, lipsa proiectelor europene pentru educaţie, momirea profesorilor cu măriri de salarii amânate la nesfârşit, toate acestea sunt nereguli care poartă marca PSD. Nu este însă de mirare că s-a ajuns aici dacă educaţia este condusă de personaje precum acest Liviu Pop, consacrat pentru încurajarea doctoratelor copy-paste”, susţine Tomac.

Tomac spune că demiterea ministrului Educației va scuti PSD de următoarea moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern.

„Domnule prim-ministru, vă rog să aplicaţi şi dumneavoastră aceeaşi metodă şi să îl demiteţi de urgenţă pe Liviu Pop, o catastrofă naţională, prin fax. Vă veţi scuti partidul de următoarea moţiune de cenzură, pe tema dezastrului din educaţie, împotriva propriului guvern”, mai spune Tomac.