Evenimentul Zilei > International > Noaptea Cuțitelor Lungi: Boris Johnson epurează adversarii Brexitului
Noaptea Cuțitelor Lungi: Boris Johnson epurează adversarii Brexitului

Noaptea Cuțitelor Lungi: Boris Johnson epurează adversarii Brexitului

Mai multe surse dezvăluie intenția lui Boris Jonhnson, marele favorit la funcția de premier, de a se descotorosi de cei care se opun Brexitului.

Fostul secretar de stat și de două ori primar al Londrei, acum mare favorit de a deveni premierul Marii Britanii, este îngrijorat că dușmanii Brexitului, precum Amber Rudd, care s-au declarat gata să primească posturi într-un cabinet Johnson, fac aceste declarații doar cu scopul de a-l descuraja pe viitorul premier să părăsească UE fără acord.

Johnson știe că prioritatea numărul 1 este implementarea Brexitului până la 31 octombrie, în caz contrar fiind un mare eșec”, a declarat o sursă pentru The Sun. „În următoarele zile, el trebuie să-și aleagă miniștri care sunt uniți în jurul lui în dorința de a ne scoate din UE. Dacă eșuează, suntem blocați la mijlocul drumului.”

Aceeași sursă a declarat că Johnson este hotărât să îl epureze pe cancelarul Philip Hammond, care este un adversar declarat al unui Brexit fără acord, și face lobby în acest sens. Acestuia i s-ar adăuga secretarul pentru afaceri Greg Clark, ministrul Justiției David Gauke și adjunctul ministrului de Externe Rory Stewart.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: