Niţă: o alianţă PSD-PNL ar trimite PDL în istorie

Niţă: o alianţă PSD-PNL ar trimite PDL în istorie

Vicepreședintele PSD Constantin Niță consideră că dacă s-ar parafa o alianță între social-democrați și liberali, PDL ar dispărea din spectrul politic.

Filiala PSD Braşov consideră că la nivel naţional este bine să se realizeze o alianţă cum este cea dintre PNL şi PC, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, Constantin Niță, vicepreședinte PSD și lider al organizației județene Brașov, citat de Agerpres. "Chiar dacă relaţiile în plan local dintre PSD şi PNL nu sunt cele mai bune, credem că o asemenea alianţă la nivel naţional este bine să se realizeze, care ar trimite în istorie PDL. Într-un termen rezonabil suntem dispuşi să încheiem o alianţă cu PNL şi PC. Dacă nu ne vom înţelege atunci, sigur, fiecare va merge pe drumul lui", a declarat Constantin Niţă. Candidați comuni la primării și consilii județene

În ceea ce priveşte candidaţii pentru Primăria şi Consiliul Judeţean Braşov, sursa citată a precizat va trebui să existe o înţelegere între cele trei partide pentru un singur candidat. "Acolo unde nu va fi înţelegere, probabil o lăsăm la liber, dar cu siguranţă o să ne înţelegem", a spus Niţă. O alianță în ceea ce privește alegerile locale a fost deja negociată de PSD și PNL potrivit unor surse din cele două partide citate de EVZ. Conform negocierilor, în Brașov PNL ar urma să dea candidatul pentru președinția consiliului județean, funcție deținută și în prezent de liberali. Deși relațiile dintre PSD și PNL nu sunt foarte bune în Brașov, Niță a declarat că va încerca să facă o alianță locală cu liberalii chiar și în cazul în care la nivel național acest lucru nu se va realiza. Preşedintele PSD Braşov a explicat că în plan local urmează să reia anumite discuţii care vor fi necesare pentru parafarea unui nou protocol cu PNL, în condiţiile în care la nivel naţional acest lucru se va întâmpla. Constantin Niţă a ţinut să precizeze că "în plan local protocolul dintre PSD şi PNL nu mai funcţionează de câteva luni bune, a murit de la sine".

Ne puteți urmări și pe Google News