Evenimentul Zilei > Actualitate > Ninsoarea blochează drumurile în România! Comandament de iarnă, convocat de urgență
Ninsoarea blochează drumurile în România! Comandament de iarnă, convocat de urgență

Ninsoarea blochează drumurile în România! Comandament de iarnă, convocat de urgență

Comandamentul de iarnă a fost convocat luni seară de prefectul județului Mureș, Mircea Dușa, după ce s-au semnalat mai multe dificultăți în trafic pe DN 15 E, iar mai multe localități au rămas fără curent.

„În cadrul Comandamentului de iarnă, coordonat de prefectul Mircea Duşa, s-a constatat că la această oră, pe raza judeţului Mureş nu sunt drumuri blocate din cauza zăpezii. Se circulă îngreunat pe DN 15 E în zona Săbed şi pe DN 16 între Fărăgău şi Silivaş. 34 de utilaje de la Secţia de Drumuri Naţionale Târgu Mureş intervin pe toate sectoarele prin degajarea zăpezii de pe carosabil şi prin împrăştiere de material antiderapant, cărora li se adaugă utilajele contractate de Consiliul Judeţean Mureş. În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, în Deda alimentarea este sistată după ce un stâlp a fost doborât de un autoturism, iar în Lunca Bradului a apărut un defect tehnic. Se lucrează în ambele zone şi se estimează că se va relua alimentarea în aproximativ două ore”, a precizat Biroul de Presă al Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş a anunţat, luni seara, că au fost semnalate probleme pe DN 15E, în zona localităţii Săbed, unde două autocamioane nu au putut continua deplasarea din cauza zăpezii, blocând circulaţia şi că a fost anunţată Secţia de Drumuri Naţionale, potrivit Agerpres.

De asemenea, ISU Mureş a mai asigurat măsuri PSI la accidentul rutier petrecut pe DN 15 în localitatea Deda, unde un autoturism a derapat şi a rupt un stâlp de electricitate şi a ricoşat într-o casă. ISU a precizat că nu s-au înregistrat victime omeneşti.