Ninge puternic în România. Șoferii sunt sfătuiți să nu se deplaseze cu masini neechipate de iarnă. Foto

Ninge puternic în România. Șoferii sunt sfătuiți să nu se deplaseze cu masini neechipate de iarnă. Foto Ciclon. Sursa foto: Pixabay

Ninge puternic în România. Șoferii sunt sfătuiți să nu se deplaseze cu autovehicule neechipate pentru iarnă. Regiunea este sub incidența unui cod galben până luni seara.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Craiova intervine, duminică, pe DN 67C, în zona montană, unde a început să ningă. Se acţionează cu utilaje cu lamă şi material antiderapant.

Ninge puternic în România. Cod galben de ninsori

Șoferii care circulă pe DN 67C în zona montană sunt avertizați că a început să ningă. Regiunea este sub incidența unui cod galben până luni seara.

„Ningea în zona montană! Pe DN 67C, zona montană, a început să ningă, se acționează cu utilaje cu lamă și material antiderapant. Nu vă deplasați în zonele unde se înregistrează ninsori cu autovehiculele neechipate corespunzător pentru iarnă! Vă reamintim că zona este sub atenționare meteo cod galben”, a transmis, duminică, DRDP Craiova.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ar putea fi o imagine cu plug de zăpadă, pârtie de schi şi drum

Ninge puternic în România. Sursa foto: Facebook

ANM a emis două avertizari meteorologice, după cum urmează:

Informare meteorologică de precipitații moderate cantitativ și intensificări ale vântului, valabilă pentru perioada 24 martie, ora 10.00 – 25 martie, ora 20.00.

În intervalul menționat, temporar va ploua local moderat cantitativ în centrul, sudul și estul teritoriului și se vor acumula cantități de apă de 10...15 l/mp, iar mai ales pe parcursul nopții de duminică spre luni (24/25 martie) în Muntenia, Dobrogea și sudul Moldovei pe arii restrânse 25...30 l/mp. Vor fi mai ales averse, însoțite izolat de descărcări electrice.

Ar putea fi o imagine cu plug de zăpadă, drum şi pârtie de schi

Ninge puternic în România. Sursa foto: Facebook

ANM anunță vreme rea pentru mai multe zone

La munte vor fi precipitații mixte pe parcursul zilei de duminică, apoi vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă. Trecător se vor semnala precipitații mixte, pe arii restrânse și în Transilvania și nordul Dobrogei. Vântul va avea local și temporar intensificări, cu rafale în general de 40...50 km/h, iar în zona montană de 60...70 km/h.

Se va produce brumă în noaptea de duminică spre luni în vestul și nord-vestul teritoriului, iar în noaptea de luni spre marți în special în regiunile intracarpatice și în zona deluroasă din sud.

Ar putea fi o imagine cu hartă şi text care spune „SM MM BT SJ SV BN BH NT AR MS HR AB TM BC vS HD SB CV BV Cs VN GL GJ AG BZ PH MH DB BR oT DJ TR”

Ninge puternic în România.

Ninge puternic si luni

Cod Galben de ninsori, valabil în intervalul : 25 martie, ora 02.00 – 25 martie, ora 20.00. În Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură, vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, local mai consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze mai mari în zona înaltă (în general la peste 1700 m) unde rafalele vor depăși 80...90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând reducerea vizibilității.

Pe parcursul zilei de luni (25 martie) în Dobrogea, estul Munteniei, sud-estul Moldovei, vestul și sudul Olteniei și în sudul Transilvaniei vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 55...65 km/h. Înainte de a pleca la drum, informați-vă cu privire la condițiile meteo și echipați-vă corespunzător autoturismul, anunță CNAIRSA